De Autobox Group, met haar belangrijkste werkmaatschappij British Converting Solutions Ltd (BCS), is gevestigd in Houghton Regis, Bedfordshire, UK. Het is een toonaangevende fabrikant van machines voor het maken, lijmen en beprinten van golfkartonnen dozen. BCS-Autobox ontwikkelt geavanceerde technologie voor de gespecialiseerde markt van dozen in kleine oplagen. Meer dan 80% van de productie is bestemd voor de export. Het leverde het bedrijf in 2016 een Queen's Award op.

Voor Kolbus past deze overname in de heroriëntatie van de groep van industriële boekbindsystemen naar productieapparatuur voor gespecialiseerde, op papier gebaseerde harde verpakkingen.

Voormalig meerderheidsaandeelhouder Barry Tabor zal leiding blijven geven aan het overgenomen bedrijf met zijn meer dan 50 medewerkers. Samen met de assemblagefabriek in Tamworth, zal BCS-Autobox deel gaan uitmaken van de afdeling golfkartontechnologie van Kolbus, die ook een fabriek in Kalamazoo, Michigan, VS, exploiteert.

Kai Büntemeyer (foto), mede-eigenaar en directeur van Kolbus: "BCS-Autobox is een perfecte match voor Kolbus. Er is geen overlap tussen het productengamma van de twee bedrijven, en BCS-Autobox past perfect tussen de zeer gespecialiseerde grijskartonverpakkingstechniek van Kolbus in Duitsland en de rotatiestansmachines van onze Amerikaanse Hycorr-divisie. Wij verwachten dat BCS-Autobox ons snelst groeiende segment wordt en de acquisitie ons zal helpen bij de uitbouw van onze business in het VK.

De Autobox Group, met haar belangrijkste werkmaatschappij British Converting Solutions Ltd (BCS), is gevestigd in Houghton Regis, Bedfordshire, UK. Het is een toonaangevende fabrikant van machines voor het maken, lijmen en beprinten van golfkartonnen dozen. BCS-Autobox ontwikkelt geavanceerde technologie voor de gespecialiseerde markt van dozen in kleine oplagen. Meer dan 80% van de productie is bestemd voor de export. Het leverde het bedrijf in 2016 een Queen's Award op.Voor Kolbus past deze overname in de heroriëntatie van de groep van industriële boekbindsystemen naar productieapparatuur voor gespecialiseerde, op papier gebaseerde harde verpakkingen.Voormalig meerderheidsaandeelhouder Barry Tabor zal leiding blijven geven aan het overgenomen bedrijf met zijn meer dan 50 medewerkers. Samen met de assemblagefabriek in Tamworth, zal BCS-Autobox deel gaan uitmaken van de afdeling golfkartontechnologie van Kolbus, die ook een fabriek in Kalamazoo, Michigan, VS, exploiteert.Kai Büntemeyer (foto), mede-eigenaar en directeur van Kolbus: "BCS-Autobox is een perfecte match voor Kolbus. Er is geen overlap tussen het productengamma van de twee bedrijven, en BCS-Autobox past perfect tussen de zeer gespecialiseerde grijskartonverpakkingstechniek van Kolbus in Duitsland en de rotatiestansmachines van onze Amerikaanse Hycorr-divisie. Wij verwachten dat BCS-Autobox ons snelst groeiende segment wordt en de acquisitie ons zal helpen bij de uitbouw van onze business in het VK.