Komori kondigt pers met Landa-technologie aan

19/10/15 om 00:00 - Bijgewerkt op 18/10/15 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

"Opening new pages" luidde vorige week het thema bij de feestelijke opening van het vernieuwde en in oppervlakte verdubbelde Europese 'Komori Graphic Center' (KGC-E) in Utrecht. Ruim 500 bezoekers vanuit heel Europa kwamen naar het hart van Nederland en waren getuige van de transformatie die de Japanse persenfabrikant maakt richting 'print service provider'.

Komori kondigt pers met Landa-technologie aan

Komori claimt de tweede plek in Europa op de markt van offset vellenpersen, met een aandeel van inmiddels 20 procent. Maar het wil zich ook veel breder profileren als 'totaalleverancier', met software, materialen, nabewerkingsapparatuur en ook digitale persen. In die laatste categorie zal de tijdens drupa 2012 aangekondigde B2 inkjet-pers IS29 eind van dit jaar naar Utrecht komen. Satoshi Mochida, COO van Komori, kondigde bovendien tijdens de openingsceremonie van het KGC-E aan dat op drupa 2016 ook een Komori-pers op het B1-formaat (70x100 cm) met de nanografische technologie van Landa zal worden gedemonstreerd.

Ook het succes van de H-UV-technologie wordt verder uitgebouwd: na geslaagde installaties in Japan zal vanaf januari 2016 ook een offset rotatiepers met H-UV droging op de Europese markt beschikbaar komen.

Lees meer over: