De drukpersen komen te staan in het onlangs aangekondigde nieuwe Banknote Printing Plant and Experience Center in Malta. Crane Curency is een volledig geïntegreerde leverancier die bankbriefjes met state-of-the-art beveiligingskenmerken levert aan meer dan 50 centrale banken waaronder de Zweedse Centrale Bank.

Crane bestaat meer dan 200 jaar en ging van start als een kleine familiale papierfabriek. Het leverde het papier voor de betaalmiddelen waarmee de troepen van de Noord-Amerikaanse kolonies tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog (American War of Independence) tegen de Britten werden betaald. Die betaalmiddelen waren de voorlopers van de eerste bankbiljetten van de jonge natie.

De drukpersen komen te staan in het onlangs aangekondigde nieuwe Banknote Printing Plant and Experience Center in Malta. Crane Curency is een volledig geïntegreerde leverancier die bankbriefjes met state-of-the-art beveiligingskenmerken levert aan meer dan 50 centrale banken waaronder de Zweedse Centrale Bank.Crane bestaat meer dan 200 jaar en ging van start als een kleine familiale papierfabriek. Het leverde het papier voor de betaalmiddelen waarmee de troepen van de Noord-Amerikaanse kolonies tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog (American War of Independence) tegen de Britten werden betaald. Die betaalmiddelen waren de voorlopers van de eerste bankbiljetten van de jonge natie.