Maandag 19 september deelde de groep Papyrus mee dat ze verscheidene strategische alternatieven voor haar Franse dochterondernemingen verkent, waaronder een mogelijke verkoop. In dat verband voert Papyrus gesprekken met Inapa over een mogelijke verkoop van Papyrus France aan Inapa. Binnen die gesprekken hebben Papyrus en Inapa een niet-bindende intentieverklaring gesloten - op vraag van de Franse overheid - die het mogelijk moet maken om met het oog op die potentiële transactie een voorbereidend marktonderzoek uit te voeren. In Frankrijk zijn Inapa en Papyrus, na Antalis, de grootste papierdistributeurs.

De groep Papyrus die haar zetel in het Zweedse Göteborg heeft, is een van de grootste distributeurs van papier, verbruiksgoederen en industriële verpakkingen van Europa. De groep is actief in meer dan 20 landen en bedient met meer dan 1900 medewerkers meer dan 65.000 klanten. In 2015 boekte Papyrus een netto omzet van 1.542 miljoen euro. Inapa France op zijn beurt is gespecialiseerd in de distributie van papieren, verbruiksgoederen, informatica- en grafische producten, verpakkingsproducten en kantoorbenodigdheden. Inapa France is een dochteronderneming van Inapa IPG, een Portugees bedrijf dat op de beurs van Lissabon genoteerd staat. De papierdistributeur Inapa is actief in negen landen, waaronder België en Luxemburg.

Maandag 19 september deelde de groep Papyrus mee dat ze verscheidene strategische alternatieven voor haar Franse dochterondernemingen verkent, waaronder een mogelijke verkoop. In dat verband voert Papyrus gesprekken met Inapa over een mogelijke verkoop van Papyrus France aan Inapa. Binnen die gesprekken hebben Papyrus en Inapa een niet-bindende intentieverklaring gesloten - op vraag van de Franse overheid - die het mogelijk moet maken om met het oog op die potentiële transactie een voorbereidend marktonderzoek uit te voeren. In Frankrijk zijn Inapa en Papyrus, na Antalis, de grootste papierdistributeurs.De groep Papyrus die haar zetel in het Zweedse Göteborg heeft, is een van de grootste distributeurs van papier, verbruiksgoederen en industriële verpakkingen van Europa. De groep is actief in meer dan 20 landen en bedient met meer dan 1900 medewerkers meer dan 65.000 klanten. In 2015 boekte Papyrus een netto omzet van 1.542 miljoen euro. Inapa France op zijn beurt is gespecialiseerd in de distributie van papieren, verbruiksgoederen, informatica- en grafische producten, verpakkingsproducten en kantoorbenodigdheden. Inapa France is een dochteronderneming van Inapa IPG, een Portugees bedrijf dat op de beurs van Lissabon genoteerd staat. De papierdistributeur Inapa is actief in negen landen, waaronder België en Luxemburg.