Kongsberg produceert digitale snijtafelsystemen en ontwikkelt software voor de verpakkings-, label- en grootformaatmarkt. Het bedrijf werd in 1965 in Noorwegen opgericht en kwam in 1998 in handen van Esko (toen nog Barco). Esko, met hoofdkantoor in Gent, is sedert 2011 een onderdeel van het Amerikaanse conglomeraat Danaher. De groep stelt wereldwijd ongeveer 1800 mensen tewerk.

Innovatie en operationele efficiëntie

Esko wil zich naar verluidt meer richten op het leveren van end-to-end workflow oplossingen voor klanten in de hele verpakkingsketen. De verkoop omvat de oorspronkelijke onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten in het Noorse Kongsberg en de fabriek in het Tsjechische Brno. Financiële details over de transactie werden niet vrijgegeven. Kongsberg PCS wordt geleid door Stuart Fox die tot voor de overname actief was bij Esko. Zijn team telt 400 medewerkers.

Andrew Nikou, de oprichter en CEO van OpenGate Capital, rekent op organische groei voor Kongsberg PCS. "Met de diepere focus op digitalisatie in de industriële sector is Kongsberg goed gepositioneerd om innovatieve oplossingen te ontwikkelen en in te zetten op operationele efficiëntie", klinkt het. OpenGate wil het OGX-platform, dat Kongsberg in 2018 lanceerde, nu versneld uitrollen.

Kongsberg produceert digitale snijtafelsystemen en ontwikkelt software voor de verpakkings-, label- en grootformaatmarkt. Het bedrijf werd in 1965 in Noorwegen opgericht en kwam in 1998 in handen van Esko (toen nog Barco). Esko, met hoofdkantoor in Gent, is sedert 2011 een onderdeel van het Amerikaanse conglomeraat Danaher. De groep stelt wereldwijd ongeveer 1800 mensen tewerk.Esko wil zich naar verluidt meer richten op het leveren van end-to-end workflow oplossingen voor klanten in de hele verpakkingsketen. De verkoop omvat de oorspronkelijke onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten in het Noorse Kongsberg en de fabriek in het Tsjechische Brno. Financiële details over de transactie werden niet vrijgegeven. Kongsberg PCS wordt geleid door Stuart Fox die tot voor de overname actief was bij Esko. Zijn team telt 400 medewerkers.Andrew Nikou, de oprichter en CEO van OpenGate Capital, rekent op organische groei voor Kongsberg PCS. "Met de diepere focus op digitalisatie in de industriële sector is Kongsberg goed gepositioneerd om innovatieve oplossingen te ontwikkelen en in te zetten op operationele efficiëntie", klinkt het. OpenGate wil het OGX-platform, dat Kongsberg in 2018 lanceerde, nu versneld uitrollen.