De Kongsberg C24 combineert een stalen tafelblad met aluminium honingraatkern, een tandheugel-aandrijfsysteem en dynamische tafeltoewijzing om snijnauwkeurigheid en consistentie te leveren. De C24 haalt een maximale snelheid van 100 m/min en een acceleratie tot 1,7 G, gecombineerd met snelle en nauwkeurige gereedschapsbewegingen.

Nieuwe marktsegmenten

Op de stand in Berlijn zal het Kongsberg PCS-team ook demo's geven van de Kongsberg X24. Er worden extra gereedschappen gedemonstreerd zoals de Kongsberg PowerHead, geschikt voor zwaar materiaal, en de FoamHead, die een heen en weer bewegend mes gebruikt om schuimmaterialen te verwerken.

"Deze flexibiliteit om nieuwe tools toe te voegen voor nieuwe materialen, nieuwe toepassingen of meer capaciteit betekent dat bedrijven met de Kongsberg X24 volume kunnen toevoegen en nieuwe marktsegmenten kunnen betreden", zegt Wim Brunsting, EMEA sales director van Kongsberg PCS.

De Kongsberg X24-tafel.

CNC-machine

Verder is er de MultiCam Apex 3R CNC-router. Met spindelsnelheden van 4 tot 13,3 pk kan de Apex 3R een verscheidenheid aan materialen snijden, waaronder plastic, aluminium, hout, schuim met hoge dichtheid en composietmaterialen.

"De APEX 3R heeft een zwaar, volledig stalen buizenframe dat voor duurzaamheid zorgt", duidt Wim Brunsting. "Het maakt de CNC-machine ook stijver, wat trillingen vermindert en de freeskwaliteit verbetert. De EZ Control-operatorinterface, die standaard wordt meegeleverd, zorgt ervoor dat bedrijven meteen kunnen beginnen met frezen en heeft minimale onderbrekingen in werkprocessen, terwijl een drie-assig bewegingscontrolesysteem controle geeft over de freeskwaliteit voor precisie en kwaliteitssnijden."

De Kongsberg C24 combineert een stalen tafelblad met aluminium honingraatkern, een tandheugel-aandrijfsysteem en dynamische tafeltoewijzing om snijnauwkeurigheid en consistentie te leveren. De C24 haalt een maximale snelheid van 100 m/min en een acceleratie tot 1,7 G, gecombineerd met snelle en nauwkeurige gereedschapsbewegingen.Op de stand in Berlijn zal het Kongsberg PCS-team ook demo's geven van de Kongsberg X24. Er worden extra gereedschappen gedemonstreerd zoals de Kongsberg PowerHead, geschikt voor zwaar materiaal, en de FoamHead, die een heen en weer bewegend mes gebruikt om schuimmaterialen te verwerken."Deze flexibiliteit om nieuwe tools toe te voegen voor nieuwe materialen, nieuwe toepassingen of meer capaciteit betekent dat bedrijven met de Kongsberg X24 volume kunnen toevoegen en nieuwe marktsegmenten kunnen betreden", zegt Wim Brunsting, EMEA sales director van Kongsberg PCS.Verder is er de MultiCam Apex 3R CNC-router. Met spindelsnelheden van 4 tot 13,3 pk kan de Apex 3R een verscheidenheid aan materialen snijden, waaronder plastic, aluminium, hout, schuim met hoge dichtheid en composietmaterialen. "De APEX 3R heeft een zwaar, volledig stalen buizenframe dat voor duurzaamheid zorgt", duidt Wim Brunsting. "Het maakt de CNC-machine ook stijver, wat trillingen vermindert en de freeskwaliteit verbetert. De EZ Control-operatorinterface, die standaard wordt meegeleverd, zorgt ervoor dat bedrijven meteen kunnen beginnen met frezen en heeft minimale onderbrekingen in werkprocessen, terwijl een drie-assig bewegingscontrolesysteem controle geeft over de freeskwaliteit voor precisie en kwaliteitssnijden."