De JETvarnish 3DS is het eerste product uit de strategische samenwerking tussen Konica Minolta en MGI. Het werd in september van vorig jaar op Graph Expo in de VS gelanceerd. Het toestel werd exclusief door MGI ontwikkeld voor het verkoopsnetwerk van Konica Minolta. Het heeft het halve formaat van de originele JETvarnish 3D.

Het systeem maakt gebruik van de mogelijkheden van de Drop-on-Demand (DoD)-technologie. Het maakt het mogelijk een afdruk te 'veredelen' door een 3D-spotvernislaag van 15 micron-100 micron aan te brengen. Deze vernislaag kan in hoogte variëren, waardoor een 3D-effect wordt verkregen. Door het reliëf dat ontstaat, wordt het dikteverschil daadwerkelijk gevoeld. Op die manier wordt het mogelijk om emotie in print uit te drukken.

De JETvarnish 3DS kan in 2D tot 3000 vel A4 beprinten en meer dan 1000 A4-vel per uur in de 3D-modus.

De JETvarnish 3DS is het eerste product uit de strategische samenwerking tussen Konica Minolta en MGI. Het werd in september van vorig jaar op Graph Expo in de VS gelanceerd. Het toestel werd exclusief door MGI ontwikkeld voor het verkoopsnetwerk van Konica Minolta. Het heeft het halve formaat van de originele JETvarnish 3D.Het systeem maakt gebruik van de mogelijkheden van de Drop-on-Demand (DoD)-technologie. Het maakt het mogelijk een afdruk te 'veredelen' door een 3D-spotvernislaag van 15 micron-100 micron aan te brengen. Deze vernislaag kan in hoogte variëren, waardoor een 3D-effect wordt verkregen. Door het reliëf dat ontstaat, wordt het dikteverschil daadwerkelijk gevoeld. Op die manier wordt het mogelijk om emotie in print uit te drukken. De JETvarnish 3DS kan in 2D tot 3000 vel A4 beprinten en meer dan 1000 A4-vel per uur in de 3D-modus.