In 2020 ruimde de AccurioJet KM-1 de plaats voor de KM-1 e (e voor evolutie) die een ruimere waaier dragers kan verwerken: ongestreken papier, gestreken kunstpapier, gekleurd en gemetalliseerd papier, kunststof en transparante dragers, weefsel en steenpapier. Met de HD-technologie verbetert Konica Minolta de productiekwaliteit: huidtinten worden beter weergegeven; eenkleurige achtergronden ogen homogener; en structuren kunnen gereproduceerd worden. De marktniches die Konica Minolta voor het nieuwe model naar voren schuift, zijn onder andere kunst- en fotoboeken en de digitale verpakkingsdruk. De LED UV inkjetpers heeft het INGEDE-certificaat (goed te ontinkten) voor gestreken en ongestreken papieren gekregen, waaronder ook gerecycleerde kwaliteiten.

"Het nieuwe, hoogwaardige HD-model erft de klantgerichtheid van de KM-1 en zal helpen om de toepassingen en activiteiten van de klanten uit te breiden", verklaarde Hidetoshi Omo, hoofd van het expertisecentrum KM-1 van Konica Minolta Europe. "De machine biedt de hoogste beeldkwaliteit in de sector. Er is geen enkel verschil in de RIP-verwerkingstijden en de wijzigingen in het inktverbruik zijn verwaarloosbaar."

Eerste Europese klant in Zwitserland

De eerste Europese klant van het model AccurioJet KM-1 e HD van Konica Minolta is de Zwitserse drukkerij Werner Druck, die met deze pers een plaats op de markt voor verpakkingen en de gepersonaliseerde afwerking wil veroveren. Werner Druck heeft ook nog een MGI JetVarnish 3D en een motion cutter besteld. "We hebben voor die complete oplossing gekozen omdat we voor de volgende jaren een groot potentieel zien op de markt voor verpakkingen en afwerking. Met deze uitrusting zijn we goed geplaatst om optimaal aan de vragen van de markt op dat vlak tegemoet te komen", verklaart Roger Kessler, algemeen directeur van Werner Druck AG.

In 2020 ruimde de AccurioJet KM-1 de plaats voor de KM-1 e (e voor evolutie) die een ruimere waaier dragers kan verwerken: ongestreken papier, gestreken kunstpapier, gekleurd en gemetalliseerd papier, kunststof en transparante dragers, weefsel en steenpapier. Met de HD-technologie verbetert Konica Minolta de productiekwaliteit: huidtinten worden beter weergegeven; eenkleurige achtergronden ogen homogener; en structuren kunnen gereproduceerd worden. De marktniches die Konica Minolta voor het nieuwe model naar voren schuift, zijn onder andere kunst- en fotoboeken en de digitale verpakkingsdruk. De LED UV inkjetpers heeft het INGEDE-certificaat (goed te ontinkten) voor gestreken en ongestreken papieren gekregen, waaronder ook gerecycleerde kwaliteiten."Het nieuwe, hoogwaardige HD-model erft de klantgerichtheid van de KM-1 en zal helpen om de toepassingen en activiteiten van de klanten uit te breiden", verklaarde Hidetoshi Omo, hoofd van het expertisecentrum KM-1 van Konica Minolta Europe. "De machine biedt de hoogste beeldkwaliteit in de sector. Er is geen enkel verschil in de RIP-verwerkingstijden en de wijzigingen in het inktverbruik zijn verwaarloosbaar."De eerste Europese klant van het model AccurioJet KM-1 e HD van Konica Minolta is de Zwitserse drukkerij Werner Druck, die met deze pers een plaats op de markt voor verpakkingen en de gepersonaliseerde afwerking wil veroveren. Werner Druck heeft ook nog een MGI JetVarnish 3D en een motion cutter besteld. "We hebben voor die complete oplossing gekozen omdat we voor de volgende jaren een groot potentieel zien op de markt voor verpakkingen en afwerking. Met deze uitrusting zijn we goed geplaatst om optimaal aan de vragen van de markt op dat vlak tegemoet te komen", verklaart Roger Kessler, algemeen directeur van Werner Druck AG.