Deze installatie vindt plaats in Duitsland. KM-1 is de B2+ UV inkjet vierkleuren vellenpers van de Japanse fabrikant.

De eerste KM-1 Bèta werd drie maanden geleden in de Verenigde Staten geïnstalleerd op een geheime locatie van een klant die wereldwijd opereert. Konica Minolta bereidt zich voor om het product komend voorjaar op de markt te brengen.

De KM-1 is uitgerust met koppen van Konica Minolta die ook de inkt ervoor ontwikkelde. De KM-1 is bedoeld voor het drukken van kwalitatieve en variabele printopdrachten met zeer strakke deadlines. De vellenpers is in staat om tot 3.000 vellen per uur te drukken en kan volautomatisch dubbelzijdig afdrukken op B2+ papierformaten.

De Bèta-test voor de KM-1 in Europa zal in Duitsland plaatsvinden. "We werken nauw samen met de klant, zodat we het eens zijn over de laatste details voordat de Bèta-test van start gaat begin volgend jaar", zegt Olaf Lorenz, General Manager International Marketing Division bij Konica Minolta Business Solutions Europe.

Verpakkingen, boeken en commercieel drukwerk zijn de belangrijkste markten die aan bod komen in Konica Minolta's nieuwe business building-programma voor klanten, die met digitaal productieprinten actief willen worden. Het programma moet klanten helpen om meer zaken mogelijk te maken en te bouwen aan een succesvolle toekomst met B2+ UV inkjet.

Konica Minolta maakt zich intussen klaar voor de lancering van de KM-1 volgend jaar op drupa. Het volledige drukproces van de KM-1 wordt van begin tot eind nauwkeurig gecontroleerd. Beginnend met de Inkjet Manager digital front end tot aan de Konica Minolta Piezo Shear Mode inkjetkoppen die met een 1200 x 1200 dpi resolutie en Konica Minolta UV CMYK inkten, speciaal zijn ontwikkeld om met hoge snelheid in offsetkwaliteit te drukken op een breed scala van offsetpapiersoorten. Andere specificaties zijn ondermeer 585 x 750 mm papierformaat, volautomatisch duplex, afdruksnelheden tot 3.000 vel per uur en een papierdikte van 0,06 tot 0,6 mm.

Deze installatie vindt plaats in Duitsland. KM-1 is de B2+ UV inkjet vierkleuren vellenpers van de Japanse fabrikant. De eerste KM-1 Bèta werd drie maanden geleden in de Verenigde Staten geïnstalleerd op een geheime locatie van een klant die wereldwijd opereert. Konica Minolta bereidt zich voor om het product komend voorjaar op de markt te brengen.De KM-1 is uitgerust met koppen van Konica Minolta die ook de inkt ervoor ontwikkelde. De KM-1 is bedoeld voor het drukken van kwalitatieve en variabele printopdrachten met zeer strakke deadlines. De vellenpers is in staat om tot 3.000 vellen per uur te drukken en kan volautomatisch dubbelzijdig afdrukken op B2+ papierformaten. De Bèta-test voor de KM-1 in Europa zal in Duitsland plaatsvinden. "We werken nauw samen met de klant, zodat we het eens zijn over de laatste details voordat de Bèta-test van start gaat begin volgend jaar", zegt Olaf Lorenz, General Manager International Marketing Division bij Konica Minolta Business Solutions Europe.Verpakkingen, boeken en commercieel drukwerk zijn de belangrijkste markten die aan bod komen in Konica Minolta's nieuwe business building-programma voor klanten, die met digitaal productieprinten actief willen worden. Het programma moet klanten helpen om meer zaken mogelijk te maken en te bouwen aan een succesvolle toekomst met B2+ UV inkjet.Konica Minolta maakt zich intussen klaar voor de lancering van de KM-1 volgend jaar op drupa. Het volledige drukproces van de KM-1 wordt van begin tot eind nauwkeurig gecontroleerd. Beginnend met de Inkjet Manager digital front end tot aan de Konica Minolta Piezo Shear Mode inkjetkoppen die met een 1200 x 1200 dpi resolutie en Konica Minolta UV CMYK inkten, speciaal zijn ontwikkeld om met hoge snelheid in offsetkwaliteit te drukken op een breed scala van offsetpapiersoorten. Andere specificaties zijn ondermeer 585 x 750 mm papierformaat, volautomatisch duplex, afdruksnelheden tot 3.000 vel per uur en een papierdikte van 0,06 tot 0,6 mm.