De eerste publieke presentatie van de AccurioLabel 400 vond plaats tijdens de Europese etiketten- en verpakkingstentoonstelling van Konica Minolta, in de Madrileense showroom van het bedrijf, van 30 mei tot 3 juni. In vergelijking met de vorige AccurioLabel-modellen valt de nieuwe tonerprinter op door zijn grotere automatiseringsgraad, veelzijdigheid en hogere snelheid. Met deze nieuwe etikettenpers wil Konica Minolta de overgang van de analoge naar de digitale druk versnellen en dit op een moment waarop de etikettensector een almaar snellere digitale transformatie kent. "De AccurioLabel 400 automatiseert de werkstromen, de software en de processen en biedt, binnen het kader van de transitie naar de slimme fabriek, cloudoplossingen aan", aldus Carsten Bamberg, Business Development manager, Professional Printing Group bij Konica Minolta Europe. De officiële start van de verkoop is voorzien voor het eerste trimester van 2023.

Voor middelgrote en grote volumes

De AccurioLabel 400 is bestemd voor etikettenproducenten die middelgrote en grote volumes leveren. De nieuwe pers die met vier of vijf kleuren beschikbaar is, kan nu voor het eerst behalve de CMYK-kleuren ook een witte toner verwerken. Dat biedt meer mogelijkheden dan met de vorige modellen van het gamma AccurioLabel. Het model 400 bedrukt papierbanen met een breedte van 330 of 250 mm en haalt een productiviteit tot 39,9 meter per minuut, in tegenstelling tot de AccurioLabel 230 die maar 23,4 m/min haalt. Vermeldenswaard is wel dat gebruikers van een AccurioLabel 230 hun printer naar het nieuwe model kunnen opschalen. Konica Minolta belooft bovendien "bijkomende dalingen van de werkingskosten dankzij een langere levensduur van de onderdelen, evenals een betere drukkwaliteit". Volgens Carsten Bamberg heeft de nieuwe etikettenpers van Konica Minolta een "extreem concurrerende" TCO.

De AccurioLabel 400 is uitgerust met het systeem Intelligent Quality Care en met de IQ-520 die meer automatisering en sterker doorgedreven controlemogelijkheden biedt. De intelligente module om de kwaliteit te verbeteren, kan in real-time de opaciteit van de witte toner, de stabiliteit van de kleuren, de kalibratie, de densiteit en de creatie van drukprofielen controleren en sturen.

Nieuw is ook dat de AccurioLabel 400 op drie plekken over verschillende aanraakschermen beschikt waarmee de operators de pers op een intuïtieve manier kunnen bedienen. Volgens de fabrikant elimineert dat de noodzaak aan een doorgedreven opleiding van de gebruikers.

Duizend installaties

Konica Minolta installeerde zijn eerste digitale etikettenpers van het gamma AccurioLabel in 2016. Minder dan zeven jaar nadat het gamma op de markt kwam, vierde de Japanse fabrikant de installatie van het duizendste exemplaar van zijn digitale etikettenpersen.

De eerste publieke presentatie van de AccurioLabel 400 vond plaats tijdens de Europese etiketten- en verpakkingstentoonstelling van Konica Minolta, in de Madrileense showroom van het bedrijf, van 30 mei tot 3 juni. In vergelijking met de vorige AccurioLabel-modellen valt de nieuwe tonerprinter op door zijn grotere automatiseringsgraad, veelzijdigheid en hogere snelheid. Met deze nieuwe etikettenpers wil Konica Minolta de overgang van de analoge naar de digitale druk versnellen en dit op een moment waarop de etikettensector een almaar snellere digitale transformatie kent. "De AccurioLabel 400 automatiseert de werkstromen, de software en de processen en biedt, binnen het kader van de transitie naar de slimme fabriek, cloudoplossingen aan", aldus Carsten Bamberg, Business Development manager, Professional Printing Group bij Konica Minolta Europe. De officiële start van de verkoop is voorzien voor het eerste trimester van 2023.De AccurioLabel 400 is bestemd voor etikettenproducenten die middelgrote en grote volumes leveren. De nieuwe pers die met vier of vijf kleuren beschikbaar is, kan nu voor het eerst behalve de CMYK-kleuren ook een witte toner verwerken. Dat biedt meer mogelijkheden dan met de vorige modellen van het gamma AccurioLabel. Het model 400 bedrukt papierbanen met een breedte van 330 of 250 mm en haalt een productiviteit tot 39,9 meter per minuut, in tegenstelling tot de AccurioLabel 230 die maar 23,4 m/min haalt. Vermeldenswaard is wel dat gebruikers van een AccurioLabel 230 hun printer naar het nieuwe model kunnen opschalen. Konica Minolta belooft bovendien "bijkomende dalingen van de werkingskosten dankzij een langere levensduur van de onderdelen, evenals een betere drukkwaliteit". Volgens Carsten Bamberg heeft de nieuwe etikettenpers van Konica Minolta een "extreem concurrerende" TCO.De AccurioLabel 400 is uitgerust met het systeem Intelligent Quality Care en met de IQ-520 die meer automatisering en sterker doorgedreven controlemogelijkheden biedt. De intelligente module om de kwaliteit te verbeteren, kan in real-time de opaciteit van de witte toner, de stabiliteit van de kleuren, de kalibratie, de densiteit en de creatie van drukprofielen controleren en sturen.Nieuw is ook dat de AccurioLabel 400 op drie plekken over verschillende aanraakschermen beschikt waarmee de operators de pers op een intuïtieve manier kunnen bedienen. Volgens de fabrikant elimineert dat de noodzaak aan een doorgedreven opleiding van de gebruikers.Konica Minolta installeerde zijn eerste digitale etikettenpers van het gamma AccurioLabel in 2016. Minder dan zeven jaar nadat het gamma op de markt kwam, vierde de Japanse fabrikant de installatie van het duizendste exemplaar van zijn digitale etikettenpersen.