Konica Minolta heeft een handschrift invoerapparaat voor normaal papier en potlood of normale balpen ontwikkeld.

Op het drukgevoelige invoerapparaat (een soort klembord) wordt een papierblad gelegd. Het apparaat herkent bij het schrijven en schetsen, karakters en tekeningen. Op die manier kan men op een volledig normale manier zijn hersenspinsels aan het papier en het digitale medium toevertrouwen. Er kan ook gegomd worden. Digital natives kunnen het apparaat dat nog geen naam heeft, ook zonder papier gebruiken.

Het apparaat beschikt over een batterij en WLAN, weegt 75 gram, is bovenaan 7 mm dik, heeft een flexibel sensoroppervlak met een dikte van 2,5 mm en speciale software voor het herkennen van de karakters. Het apparaat zou bijvoorbeeld kunnen gebruikt worden bij het invullen van formulieren.

Met het toestel kan dubbele invoer van informatie, eerst schrijven en dan in de computer, vermeden worden. Papier ondervindt ook geen nadeel van lichtinval of kijkhoek zoals dat bij schermdisplays wel het geval is en het biedt het voordeel van het tactiele ten opzichte van een grafisch tablet.

Konica Minolta gaat op zoek naar meer praktische toepassingen en organiseert samen met het open innovatie adviesbedrijf NineSigma een innovatiecompetitie voor het apparaat. Meer informatie op: http://www.ninesigma.co.jp/contest/Konicaminolta_en/

In een filmpje op youtube wordt het apparaat gedemonstreerd.

Konica Minolta heeft een handschrift invoerapparaat voor normaal papier en potlood of normale balpen ontwikkeld.Op het drukgevoelige invoerapparaat (een soort klembord) wordt een papierblad gelegd. Het apparaat herkent bij het schrijven en schetsen, karakters en tekeningen. Op die manier kan men op een volledig normale manier zijn hersenspinsels aan het papier en het digitale medium toevertrouwen. Er kan ook gegomd worden. Digital natives kunnen het apparaat dat nog geen naam heeft, ook zonder papier gebruiken.Het apparaat beschikt over een batterij en WLAN, weegt 75 gram, is bovenaan 7 mm dik, heeft een flexibel sensoroppervlak met een dikte van 2,5 mm en speciale software voor het herkennen van de karakters. Het apparaat zou bijvoorbeeld kunnen gebruikt worden bij het invullen van formulieren. Met het toestel kan dubbele invoer van informatie, eerst schrijven en dan in de computer, vermeden worden. Papier ondervindt ook geen nadeel van lichtinval of kijkhoek zoals dat bij schermdisplays wel het geval is en het biedt het voordeel van het tactiele ten opzichte van een grafisch tablet.Konica Minolta gaat op zoek naar meer praktische toepassingen en organiseert samen met het open innovatie adviesbedrijf NineSigma een innovatiecompetitie voor het apparaat. Meer informatie op: http://www.ninesigma.co.jp/contest/Konicaminolta_en/ In een filmpje op youtube wordt het apparaat gedemonstreerd.