"In december waren er al geruchten over een koninklijk bezoek", vertelt Xavier Bouckaert, de CEO van Roularta. "Maar pas in maart werd het officieel. Dat is uiteraard een grote eer voor ons." Bouckaert was de gids van dienst tijdens het koninklijk bezoek dat van start ging op de redacties van de Krant van West Vlaanderen (KW) en de gratis krant De Zondag.

Moeilijke tijden

Koning Filip en koningin Mathilde namen de tijd om de medewerkers te begroeten en om met enkele over hun werk bij Roularta Media Group te spreken. Volgens Bart Casteleyn, hoofdredacteur van KW en De Zondag, was het koninklijk bezoek van groot belang voor KW. "Dat verheugt ons. Wegens de prijsstijgingen van het papier en de snelle digitalisering beleven kranten overal ter wereld moeilijke tijden. Daarom zien we de belangstelling van de vorst als een erkenning van ons werk. En natuurlijk zijn we ook onze trouwe lezers erg erkentelijk. Daarom heb ik het vorstenpaar erop gewezen dat één West-Vlaming op twee De Krant van West-Vlaanderen leest."

Het koningspaar op bezoek bij Roularta in Roeselare., koen fasseur
Het koningspaar op bezoek bij Roularta in Roeselare. © koen fasseur

Vers van de pers

Het bezoek viel net tussen het afsluiten van de redactie en de druk en werd nadien voortgezet in de moderne heatsetdrukkerij van Roularta. "Koning Filip wou absoluut het drukken van KW live bijwonen", verklaarde Xavier Bouckaert. De Krant van West-Vlaanderen verschijnt wekelijks op vrijdag. Toen de vorsten de prepressafdeling bezochten en de rotatiepersen op volle snelheid draaiden, kregen ze het eerste exemplaar van de krant overhandigd, vers van de pers. Met op de voorpagina een van de tekeningen die de kinderen van de personeelsleden voor de vorsten gemaakt hadden.

Het koningspaar op bezoek bij Roularta in Roeselare., koen fasseur
Het koningspaar op bezoek bij Roularta in Roeselare. © koen fasseur

Duurzame ontwikkeling

De koning en de koningin zetten vervolgens hun bezoek voort tussen de indrukwekkende rotatiepersen van Roularta Printing. De drukkerij is uitgerust met drie tijdschriftenpersen van manroland. Dit jaar wordt geïnvesteerd in energiezuinige droogovens van Contiweb die in de loop van de zomer en het laatste trimester van 2023 geïnstalleerd zullen worden. De nieuwe 72-paginapers die in 2020 in gebruik genomen is, beschikt al over een milieuvriendelijke droger. Die investering past in de doelstellingen van Roularta Media Group op het vlak van duurzame ontwikkeling.

Na het bezoek aan Roularta in Roeselare bezocht het koningspaar ook de nieuwe brandweerkazerne 'Post Belgiek' van de interventiezone Fluvia in Deerlijk.

De vorsten kregen het eerste exemplaar van de KW-krant overhandigd, vers van de pers., AR
De vorsten kregen het eerste exemplaar van de KW-krant overhandigd, vers van de pers. © AR
"In december waren er al geruchten over een koninklijk bezoek", vertelt Xavier Bouckaert, de CEO van Roularta. "Maar pas in maart werd het officieel. Dat is uiteraard een grote eer voor ons." Bouckaert was de gids van dienst tijdens het koninklijk bezoek dat van start ging op de redacties van de Krant van West Vlaanderen (KW) en de gratis krant De Zondag.Koning Filip en koningin Mathilde namen de tijd om de medewerkers te begroeten en om met enkele over hun werk bij Roularta Media Group te spreken. Volgens Bart Casteleyn, hoofdredacteur van KW en De Zondag, was het koninklijk bezoek van groot belang voor KW. "Dat verheugt ons. Wegens de prijsstijgingen van het papier en de snelle digitalisering beleven kranten overal ter wereld moeilijke tijden. Daarom zien we de belangstelling van de vorst als een erkenning van ons werk. En natuurlijk zijn we ook onze trouwe lezers erg erkentelijk. Daarom heb ik het vorstenpaar erop gewezen dat één West-Vlaming op twee De Krant van West-Vlaanderen leest."Het bezoek viel net tussen het afsluiten van de redactie en de druk en werd nadien voortgezet in de moderne heatsetdrukkerij van Roularta. "Koning Filip wou absoluut het drukken van KW live bijwonen", verklaarde Xavier Bouckaert. De Krant van West-Vlaanderen verschijnt wekelijks op vrijdag. Toen de vorsten de prepressafdeling bezochten en de rotatiepersen op volle snelheid draaiden, kregen ze het eerste exemplaar van de krant overhandigd, vers van de pers. Met op de voorpagina een van de tekeningen die de kinderen van de personeelsleden voor de vorsten gemaakt hadden.De koning en de koningin zetten vervolgens hun bezoek voort tussen de indrukwekkende rotatiepersen van Roularta Printing. De drukkerij is uitgerust met drie tijdschriftenpersen van manroland. Dit jaar wordt geïnvesteerd in energiezuinige droogovens van Contiweb die in de loop van de zomer en het laatste trimester van 2023 geïnstalleerd zullen worden. De nieuwe 72-paginapers die in 2020 in gebruik genomen is, beschikt al over een milieuvriendelijke droger. Die investering past in de doelstellingen van Roularta Media Group op het vlak van duurzame ontwikkeling.Na het bezoek aan Roularta in Roeselare bezocht het koningspaar ook de nieuwe brandweerkazerne 'Post Belgiek' van de interventiezone Fluvia in Deerlijk.