De insolventieaanvraag werd al enkele weken verwacht: eind juli werd al een faillissementsaanvraag ingediend voor de drukkerij J. Fink (Ostfildern), die net als Körner Druck behoort tot de Finse private-equitymaatschappij Printers Group Oy. Net als bij J. Fink was het niet het bedrijf zelf dat het faillissement aanvroeg, maar een ziekenkas. Körner Druck had al vóór de faillissementsaanvraag zijn activiteiten stopgezet, nadat leveranciers hun leveringen hadden stopgezet wegens onbetaalde facturen. Het merendeel van de werknemers had ook al maanden geen loon ontvangen, zoals bij J. Fink Druck GmbH het geval was. Veel van de meer dan honderd werknemers kwamen niet meer op het werk opdagen.

Het bedrijf werd, net als zijn zusterbedrijf J. Fink Druck, pas in mei 2019 door de Nederlandse Circle Media Group verkocht aan de Finse participatiemaatschappij Printers Group Oy.

Bron: Print.de

De insolventieaanvraag werd al enkele weken verwacht: eind juli werd al een faillissementsaanvraag ingediend voor de drukkerij J. Fink (Ostfildern), die net als Körner Druck behoort tot de Finse private-equitymaatschappij Printers Group Oy. Net als bij J. Fink was het niet het bedrijf zelf dat het faillissement aanvroeg, maar een ziekenkas. Körner Druck had al vóór de faillissementsaanvraag zijn activiteiten stopgezet, nadat leveranciers hun leveringen hadden stopgezet wegens onbetaalde facturen. Het merendeel van de werknemers had ook al maanden geen loon ontvangen, zoals bij J. Fink Druck GmbH het geval was. Veel van de meer dan honderd werknemers kwamen niet meer op het werk opdagen.Het bedrijf werd, net als zijn zusterbedrijf J. Fink Druck, pas in mei 2019 door de Nederlandse Circle Media Group verkocht aan de Finse participatiemaatschappij Printers Group Oy.Bron: Print.de