Volgens het Overlegcomité kunnen er vanaf 30 juli 2021 weer beurzen worden georganiseerd in ons land. Dat betekent dat de vakbeurs Sign2Com zal plaatsvinden zoals geprogrammeerd van 19 tot en met 21 september 2021. "De exitstrategie catalogeert beurzen opnieuw onder het handelsprotocol net zoals retail, winkelcentra, enzovoort", zegt Peter Vanbrackel, de exhibition manager van Sign2Com. "Dit is dus niet hetzelfde protocol als voor evenementen waardoor Sign2Com haar normale bezoekersvolumes kan aanhouden. Op de standen is er geen beperking van aantal bezoekers van toepassing."

Voor de vorige editie trokken 3.577 bezoekers naar Sign2Com in Kortrijk. "Dit aantal is iedere editie nagenoeg identiek. Wat het dit jaar zal geven, is momenteel nog koffiedik kijken maar we zijn er rotsvast van overtuigd dat dit een haalbare kaart is", stelt Vanbrackel.

Visuele communicatie en signage

Volgens de beursorganisator worden alle nodige sanitaire maatregelen voorzien en wordt er geïnvesteerd in voldoende ventilatie met bijhorende CO2-meting, hand- en ontsmettingsgels, bezoekersregistratie (deze wordt in de loop van de maand juni geactiveerd op de website van de beurs). "Mogelijks zijn in september nog andere maatregelen van kracht. Ook daarover zal de organisatie tijdig en correct informeren indien deze van toepassing zouden zijn. Catering is ook zeker toegelaten, weliswaar onder het op dat moment geldende horeca-protocol", duidt Peter Vanbrackel.

"Het allerbelangrijkste nieuws is echter dat iedereen uit de sector van visuele communicatie en signage elkaar weer live kan ontmoeten dit najaar. Na een zeer lange 'digitale' periode merken we bij exposanten en bezoekers dat de 'goesting' bijzonder groot is om terug fysiek te netwerken en zaken te doen", zegt Vanbrackel. Vandaag is meer dan 80 procent van de beursoppervlakte reeds ingenomen. "Voor de vorige editie hadden we meer dan honderd exposanten, dat aantal is zeker te evenaren", besluit Peter Vanbrackel.

Volgens het Overlegcomité kunnen er vanaf 30 juli 2021 weer beurzen worden georganiseerd in ons land. Dat betekent dat de vakbeurs Sign2Com zal plaatsvinden zoals geprogrammeerd van 19 tot en met 21 september 2021. "De exitstrategie catalogeert beurzen opnieuw onder het handelsprotocol net zoals retail, winkelcentra, enzovoort", zegt Peter Vanbrackel, de exhibition manager van Sign2Com. "Dit is dus niet hetzelfde protocol als voor evenementen waardoor Sign2Com haar normale bezoekersvolumes kan aanhouden. Op de standen is er geen beperking van aantal bezoekers van toepassing."Voor de vorige editie trokken 3.577 bezoekers naar Sign2Com in Kortrijk. "Dit aantal is iedere editie nagenoeg identiek. Wat het dit jaar zal geven, is momenteel nog koffiedik kijken maar we zijn er rotsvast van overtuigd dat dit een haalbare kaart is", stelt Vanbrackel.Volgens de beursorganisator worden alle nodige sanitaire maatregelen voorzien en wordt er geïnvesteerd in voldoende ventilatie met bijhorende CO2-meting, hand- en ontsmettingsgels, bezoekersregistratie (deze wordt in de loop van de maand juni geactiveerd op de website van de beurs). "Mogelijks zijn in september nog andere maatregelen van kracht. Ook daarover zal de organisatie tijdig en correct informeren indien deze van toepassing zouden zijn. Catering is ook zeker toegelaten, weliswaar onder het op dat moment geldende horeca-protocol", duidt Peter Vanbrackel."Het allerbelangrijkste nieuws is echter dat iedereen uit de sector van visuele communicatie en signage elkaar weer live kan ontmoeten dit najaar. Na een zeer lange 'digitale' periode merken we bij exposanten en bezoekers dat de 'goesting' bijzonder groot is om terug fysiek te netwerken en zaken te doen", zegt Vanbrackel. Vandaag is meer dan 80 procent van de beursoppervlakte reeds ingenomen. "Voor de vorige editie hadden we meer dan honderd exposanten, dat aantal is zeker te evenaren", besluit Peter Vanbrackel.