Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers van de University of Michigan. Die analyseerden gedurende vijf jaar de reclame-inkomsten van een grote Amerikaanse krant. Slecht 8 procent van het verlies van gedrukte reclame-inkomsten kon worden toegeschreven aan reclame op de website. In werkelijkheid hebben adverteerders voor hun bugdetten kanalen buiten de offline en online media gevonden waaronder zoekmachine-reclame.

De wetenschappers adviseren online krantenreclame aantrekkelijker te maken door het toepassen van nieuwe technologieën waarmee commerciële boodschappen beter afgestemd worden op de interesses van de lezer.

Bron: express.be

Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers van de University of Michigan. Die analyseerden gedurende vijf jaar de reclame-inkomsten van een grote Amerikaanse krant. Slecht 8 procent van het verlies van gedrukte reclame-inkomsten kon worden toegeschreven aan reclame op de website. In werkelijkheid hebben adverteerders voor hun bugdetten kanalen buiten de offline en online media gevonden waaronder zoekmachine-reclame.De wetenschappers adviseren online krantenreclame aantrekkelijker te maken door het toepassen van nieuwe technologieën waarmee commerciële boodschappen beter afgestemd worden op de interesses van de lezer.Bron: express.be