Veertig jaar lang was Alain Vermeire uw gids in de grafische branche. Hij wordt opgevolgd door Trends-journalist Kurt De Cat. De nieuwe hoofdredacteur studeerde sociaal en cultureel werk aan de IPSOC in Kortrijk en ging in 1992 aan de slag bij Roularta als televerkoper. Daarna werkte hij ondermeer bij de CM in Brussel en UPS in Diegem.

"Ik ben in de vakbladenbranche gestapt in 2001 als redacteur van het maandblad Technisch Management, een blad vol industriële verhalen voor ingenieurs en andere technici", zegt De Cat. Technisch Management was een van de gespecialiseerde vakbladen van de B2B-uitgeverij Keesing Business Media Belgium (KBMB) in Vilvoorde. Ook Grafisch Nieuws zat in de portfolio van de uitgeverij, later kwam M&C erbij.

Nieuw hoofdstuk

"Het is bij Keesing dat ik de journalistieke stiel heb geleerd. Reportages maken, interviews, marktoverzichten, trendartikelen, noem maar op. Het waren kleine redacties, dus je deed alles. In 2004 nam Roularta de bladen van KBMB over en schreven we een nieuw verhaal."

Sinds 2014 was Kurt De Cat redacteur bij het financieel-economische weekblad Trends Magazine. "Ik kon er mijn journalistieke vleugels breder uitslaan en schreef over diverse sectoren. De maakindustrie, transport, logistiek, papier en karton, evenementen, retail, de Trends Gazellen. Ook over het reilen en zeilen in de grafische sector bracht ik verslag uit", stelt hij.

Vandaag is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. "Als hoofdredacteur van Grafisch Nieuws/Nouvelles Graphiques en M&C wil ik de kwaliteitslijn van Alain consequent doortrekken. Vakbladen staan of vallen met de inhoudelijke correctheid van de gepubliceerde informatie. Elke branche heeft nood aan een onafhankelijke bron die het vakpubliek correct en professioneel informeert en inspireert over mensen, technologie, innovaties en nieuwe businessmodellen. Het zijn zeker uitdagende tijden voor de sector, de lat ligt hoog, maar dat maakt het ook boeiend."

Veertig jaar lang was Alain Vermeire uw gids in de grafische branche. Hij wordt opgevolgd door Trends-journalist Kurt De Cat. De nieuwe hoofdredacteur studeerde sociaal en cultureel werk aan de IPSOC in Kortrijk en ging in 1992 aan de slag bij Roularta als televerkoper. Daarna werkte hij ondermeer bij de CM in Brussel en UPS in Diegem."Ik ben in de vakbladenbranche gestapt in 2001 als redacteur van het maandblad Technisch Management, een blad vol industriële verhalen voor ingenieurs en andere technici", zegt De Cat. Technisch Management was een van de gespecialiseerde vakbladen van de B2B-uitgeverij Keesing Business Media Belgium (KBMB) in Vilvoorde. Ook Grafisch Nieuws zat in de portfolio van de uitgeverij, later kwam M&C erbij."Het is bij Keesing dat ik de journalistieke stiel heb geleerd. Reportages maken, interviews, marktoverzichten, trendartikelen, noem maar op. Het waren kleine redacties, dus je deed alles. In 2004 nam Roularta de bladen van KBMB over en schreven we een nieuw verhaal."Sinds 2014 was Kurt De Cat redacteur bij het financieel-economische weekblad Trends Magazine. "Ik kon er mijn journalistieke vleugels breder uitslaan en schreef over diverse sectoren. De maakindustrie, transport, logistiek, papier en karton, evenementen, retail, de Trends Gazellen. Ook over het reilen en zeilen in de grafische sector bracht ik verslag uit", stelt hij.Vandaag is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. "Als hoofdredacteur van Grafisch Nieuws/Nouvelles Graphiques en M&C wil ik de kwaliteitslijn van Alain consequent doortrekken. Vakbladen staan of vallen met de inhoudelijke correctheid van de gepubliceerde informatie. Elke branche heeft nood aan een onafhankelijke bron die het vakpubliek correct en professioneel informeert en inspireert over mensen, technologie, innovaties en nieuwe businessmodellen. Het zijn zeker uitdagende tijden voor de sector, de lat ligt hoog, maar dat maakt het ook boeiend."