De consolidatie van de grafische markt, die al jaren aan de gang is, zet ook de leveranciers in beweging. Lab9 Pro, met vestigingen in Kortrijk, Deurne en Hasselt, neemt een deel van het handelsfonds van IGEPA Belux over.

Focus op kernactiviteiten

De overnamedeal gaat over alle ICT-gerelateerde activiteiten en de technische dienstverlening rond creatie, proofing, prepress en workflowautomatisatie. Denk aan het inzetten van Adobe- en Microsoft-pakketten, Apple-producten, servers, netwerken, systeemintegratie en automatiseringsprojecten bij grafische bedrijven.

Er komen ook vier medewerkers - drie service engineers en een verkoper - mee van IGEPA Belux naar Lab9 Pro. Eind 2022 vertegenwoordigde dit deel van de activiteiten van IGEPA Belux een omzetcijfer van 1,5 miljoen euro.

"We kiezen er als bedrijf voor om te focussen op onze kernactiviteiten. De business die we overdragen aan Lab9 Pro past in deze oefening", reageert Dirk Salens, de CEO van IGEPA Belux.

Krimpende markt

De twee bedrijven zeggen ook nauw te gaan samenwerken op de Belgische markt. Zo heeft Lab9 Pro beslist om zijn CtP- digital print- en Viscom-activiteiten stop te zetten en hiervoor samen te werken met IGEPA Belux. Complementariteit is het toverwoord. Lab9 Pro focust op de eerste fasen van het printproces terwijl IGEPA Belux de laatste fasen voor zijn rekening neemt.

"We geloven in de kracht van de grafische sector en de printindustrie, maar wel met slimme middelen", zegt Geert Coolman, de CEO van Lab9 Group. Hij benadrukt het belang van automatisering van het productieproces. "Door in te zetten op de automatisatie van de voorbereiding, e-commerce te integreren in de bedrijfsvoering en bestellingen te digitaliseren, zullen drukkers hun sleutel tot succes vinden. Op die manier zullen ze hun zaak naar een hoger niveau kunnen tillen en het goed blijven doen in een krimpende markt", stelt Coolman.

Lab9 Pro heeft dertig jaar ervaring als systeemintegrator in de IT-sector. Het B2B-bedrijf werd opgericht in 1993 als Online Grafics en boekte in 2022 een omzet van 50 miljoen euro met een zeventigtal medewerkers.

De consolidatie van de grafische markt, die al jaren aan de gang is, zet ook de leveranciers in beweging. Lab9 Pro, met vestigingen in Kortrijk, Deurne en Hasselt, neemt een deel van het handelsfonds van IGEPA Belux over.De overnamedeal gaat over alle ICT-gerelateerde activiteiten en de technische dienstverlening rond creatie, proofing, prepress en workflowautomatisatie. Denk aan het inzetten van Adobe- en Microsoft-pakketten, Apple-producten, servers, netwerken, systeemintegratie en automatiseringsprojecten bij grafische bedrijven.Er komen ook vier medewerkers - drie service engineers en een verkoper - mee van IGEPA Belux naar Lab9 Pro. Eind 2022 vertegenwoordigde dit deel van de activiteiten van IGEPA Belux een omzetcijfer van 1,5 miljoen euro."We kiezen er als bedrijf voor om te focussen op onze kernactiviteiten. De business die we overdragen aan Lab9 Pro past in deze oefening", reageert Dirk Salens, de CEO van IGEPA Belux.De twee bedrijven zeggen ook nauw te gaan samenwerken op de Belgische markt. Zo heeft Lab9 Pro beslist om zijn CtP- digital print- en Viscom-activiteiten stop te zetten en hiervoor samen te werken met IGEPA Belux. Complementariteit is het toverwoord. Lab9 Pro focust op de eerste fasen van het printproces terwijl IGEPA Belux de laatste fasen voor zijn rekening neemt."We geloven in de kracht van de grafische sector en de printindustrie, maar wel met slimme middelen", zegt Geert Coolman, de CEO van Lab9 Group. Hij benadrukt het belang van automatisering van het productieproces. "Door in te zetten op de automatisatie van de voorbereiding, e-commerce te integreren in de bedrijfsvoering en bestellingen te digitaliseren, zullen drukkers hun sleutel tot succes vinden. Op die manier zullen ze hun zaak naar een hoger niveau kunnen tillen en het goed blijven doen in een krimpende markt", stelt Coolman.Lab9 Pro heeft dertig jaar ervaring als systeemintegrator in de IT-sector. Het B2B-bedrijf werd opgericht in 1993 als Online Grafics en boekte in 2022 een omzet van 50 miljoen euro met een zeventigtal medewerkers.