Lab9 Pro en PantoonBenes gaan een langdurig partnership aan om elkaars aanbod aan te vullen en te versterken. Lab9 Pro, met vestigingen in Kortrijk, Deurne en Hasselt, is bijna dertig jaar actief in de grafische sector. De systeemintegrator, goed voor een omzet van 32 miljoen euro in 2020, begeleidt grafische bedrijven en drukkerijen in de transformatie naar digitale printprocessen.

Concreet houdt de samenwerking met PantoonBenes uit Temse in dat klanten van Lab9 Pro die interesse hebben in large format printing (LFP) beroep kunnen doen op de expertise van PantoonBenes. Omgekeerd kunnen klanten van PantoonBenes voor Apple-producten, grafische opleidingen of gespecialiseerd advies terecht bij Lab9 Pro.

Digitale stroomversnelling

"We zien dat de printindustrie de voorbije jaren in een digitale stroomversnelling gekomen is, kijk naar de industrie 4.0. Voor drukkerijen wil dit onder andere zeggen dat zij zich meer en meer moeten heruitvinden, hun productieprocessen digitaler en 'slimmer' moeten inrichten en een sterke online aanwezigheid moeten uitbouwen om een digitale verbinding met hun klanten te kunnen onderhouden", zegt Geert Coolman, de CEO van Lab9 Pro.

"Drukkerijen kijken hiervoor ook steeds vaker naar het aanbod van grootformaatprinters omdat deze een breed gamma aan afgewerkte producten kunnen produceren en bovendien zeer geschikt zijn om gepersonaliseerd drukwerk te kunnen aanbieden. Hoewel we sterk geloven in de mogelijkheden van large format printing, is dit nooit echt onze focus geweest", geeft Coolman toe. "Dankzij dit partnerschap kunnen onze klanten voor large format printing nu ook terecht bij PantoonBenes. Samen begeleiden wij hen bij dit proces van begin tot einde", aldus nog Coolman.

Automatisering en web-to-print

PantoonBenes rapporteert een gelijkaardige nood. "Onze klanten zien ons niet meer louter als een leverancier van grootformaatprinters. Ze doen beroep op ons om hun volledig productieproces van nabij op te volgen. Veel drukkerijen willen bovendien verdere stappen zetten in hun digitalisering, met een printwebshop bijvoorbeeld om nog vlotter tegemoet te komen aan de digitale noden van hun klanten. Wij willen hen daarbij niet in de kou laten staan en vinden het dan ook belangrijk om hen te kunnen doorverwijzen naar Lab9 Pro, een partner waar we vertrouwen in hebben", stelt Arnoud D'Hondt, de algemeen directeur van PantoonBenes.

"Naarmate we van onze klanten meer vragen krijgen naar een totaaloplossing ervaren we de nood aan extra expertise op het vlak van automatisering en web-to-printoplossingen", zegt Raf Thibaut, de managing director van PantoonBenes. "Deze expertise is voorhanden bij Lab9 Pro. Op het vlak van digitalisering en automatisatie hebben zij een jarenlange reputatie opgebouwd. We zijn trots dat we met hen als onafhankelijke marktleiders een complementaire dienstverlening kunnen aanbieden binnen de grafische markt."

Lab9 Pro en PantoonBenes gaan een langdurig partnership aan om elkaars aanbod aan te vullen en te versterken. Lab9 Pro, met vestigingen in Kortrijk, Deurne en Hasselt, is bijna dertig jaar actief in de grafische sector. De systeemintegrator, goed voor een omzet van 32 miljoen euro in 2020, begeleidt grafische bedrijven en drukkerijen in de transformatie naar digitale printprocessen.Concreet houdt de samenwerking met PantoonBenes uit Temse in dat klanten van Lab9 Pro die interesse hebben in large format printing (LFP) beroep kunnen doen op de expertise van PantoonBenes. Omgekeerd kunnen klanten van PantoonBenes voor Apple-producten, grafische opleidingen of gespecialiseerd advies terecht bij Lab9 Pro."We zien dat de printindustrie de voorbije jaren in een digitale stroomversnelling gekomen is, kijk naar de industrie 4.0. Voor drukkerijen wil dit onder andere zeggen dat zij zich meer en meer moeten heruitvinden, hun productieprocessen digitaler en 'slimmer' moeten inrichten en een sterke online aanwezigheid moeten uitbouwen om een digitale verbinding met hun klanten te kunnen onderhouden", zegt Geert Coolman, de CEO van Lab9 Pro."Drukkerijen kijken hiervoor ook steeds vaker naar het aanbod van grootformaatprinters omdat deze een breed gamma aan afgewerkte producten kunnen produceren en bovendien zeer geschikt zijn om gepersonaliseerd drukwerk te kunnen aanbieden. Hoewel we sterk geloven in de mogelijkheden van large format printing, is dit nooit echt onze focus geweest", geeft Coolman toe. "Dankzij dit partnerschap kunnen onze klanten voor large format printing nu ook terecht bij PantoonBenes. Samen begeleiden wij hen bij dit proces van begin tot einde", aldus nog Coolman.PantoonBenes rapporteert een gelijkaardige nood. "Onze klanten zien ons niet meer louter als een leverancier van grootformaatprinters. Ze doen beroep op ons om hun volledig productieproces van nabij op te volgen. Veel drukkerijen willen bovendien verdere stappen zetten in hun digitalisering, met een printwebshop bijvoorbeeld om nog vlotter tegemoet te komen aan de digitale noden van hun klanten. Wij willen hen daarbij niet in de kou laten staan en vinden het dan ook belangrijk om hen te kunnen doorverwijzen naar Lab9 Pro, een partner waar we vertrouwen in hebben", stelt Arnoud D'Hondt, de algemeen directeur van PantoonBenes."Naarmate we van onze klanten meer vragen krijgen naar een totaaloplossing ervaren we de nood aan extra expertise op het vlak van automatisering en web-to-printoplossingen", zegt Raf Thibaut, de managing director van PantoonBenes. "Deze expertise is voorhanden bij Lab9 Pro. Op het vlak van digitalisering en automatisatie hebben zij een jarenlange reputatie opgebouwd. We zijn trots dat we met hen als onafhankelijke marktleiders een complementaire dienstverlening kunnen aanbieden binnen de grafische markt."