Label'Or dat in de buurt van Lontzen (in de provincie Luik) gevestigd is, verdubbelt bijna zijn digitale productiecapaciteit met een snellere digitale pers: de Xeikon CX3. Die etikettenpers met vijf kleuren met de Cheetah-technologie van Xeikon, werd in oktober 2015 officieel op de markt gebracht, tijdens Labelexpo Europe in Brussel. De Xeikon CX3 heeft een baanbreedte van 330 mm en is met 30 m/min de snelste pers in zijn categorie. De Xeikon 3300 bijvoorbeeld haalt 19,2 m/min. De Xeikon CX3 die bij Label'Or opgesteld staat, werkt met toners en is eveneens voorzien van een verniseenheid. De nieuwe investering brengt de HD digitale printproductie (1200 x 1200 dpi) naar in totaal bijna 70 meter per minuut.

Tegelijk heeft Label'Or ook in een machine van de Deense fabrikant Grafisk Maskinfabrik geïnvesteerd om etiketten af te werken en te veredelen. Het gaat meer bepaald om de convertingmachine DC330 die offline geïnstalleerd werd. De DC330 kan op de digitaal gedrukte etiketten vernis aanbrengen - over het hele oppervlak of op specifieke plekken - en ze met een koud procedé vergulden.

Label'Or dat in 1978 opgericht wordt, is een familiebedrijf met 11 medewerkers. Het bedrijf ging in 2008 de digitale toer op door in een eerste Xeikon 3300 te investeren. Ook voor het snijden van de etiketten doet het bedrijf een beroep op de digitale technologie: sinds 2014 beschikt Label'Or over een lasersnijsysteem van de Italiaanse fabrikant SEI Laser. De technologie laat het bedrijf toe de kosten voor de productie van kleine oplagen te verlagen, met name voor klanten zoals artisanale voedingsfabrikanten. De klanten van Label'Or komen zowel uit de regio als uit heel België en het buitenland. De helft van hen is actief in de voeding- en drankensector.

Momenteel bereiden directeur Jean-Marie Peters en zijn zoon Pascal zich voor op een volgende grote stap: een nieuwbouw die bijna twee keer zo groot is als de huidige vestiging. De verhuis zal in de loop van 2018 plaatsvinden en samenvallen met de 40ste verjaardag van het bedrijf.

Op de foto Jean-Marie Peters met zoon Pascal.

Label'Or dat in de buurt van Lontzen (in de provincie Luik) gevestigd is, verdubbelt bijna zijn digitale productiecapaciteit met een snellere digitale pers: de Xeikon CX3. Die etikettenpers met vijf kleuren met de Cheetah-technologie van Xeikon, werd in oktober 2015 officieel op de markt gebracht, tijdens Labelexpo Europe in Brussel. De Xeikon CX3 heeft een baanbreedte van 330 mm en is met 30 m/min de snelste pers in zijn categorie. De Xeikon 3300 bijvoorbeeld haalt 19,2 m/min. De Xeikon CX3 die bij Label'Or opgesteld staat, werkt met toners en is eveneens voorzien van een verniseenheid. De nieuwe investering brengt de HD digitale printproductie (1200 x 1200 dpi) naar in totaal bijna 70 meter per minuut.Tegelijk heeft Label'Or ook in een machine van de Deense fabrikant Grafisk Maskinfabrik geïnvesteerd om etiketten af te werken en te veredelen. Het gaat meer bepaald om de convertingmachine DC330 die offline geïnstalleerd werd. De DC330 kan op de digitaal gedrukte etiketten vernis aanbrengen - over het hele oppervlak of op specifieke plekken - en ze met een koud procedé vergulden.Label'Or dat in 1978 opgericht wordt, is een familiebedrijf met 11 medewerkers. Het bedrijf ging in 2008 de digitale toer op door in een eerste Xeikon 3300 te investeren. Ook voor het snijden van de etiketten doet het bedrijf een beroep op de digitale technologie: sinds 2014 beschikt Label'Or over een lasersnijsysteem van de Italiaanse fabrikant SEI Laser. De technologie laat het bedrijf toe de kosten voor de productie van kleine oplagen te verlagen, met name voor klanten zoals artisanale voedingsfabrikanten. De klanten van Label'Or komen zowel uit de regio als uit heel België en het buitenland. De helft van hen is actief in de voeding- en drankensector.Momenteel bereiden directeur Jean-Marie Peters en zijn zoon Pascal zich voor op een volgende grote stap: een nieuwbouw die bijna twee keer zo groot is als de huidige vestiging. De verhuis zal in de loop van 2018 plaatsvinden en samenvallen met de 40ste verjaardag van het bedrijf.Op de foto Jean-Marie Peters met zoon Pascal.