De grootste categorie van etiketten is die van de zelfklevende labels. Natlijmetiketten verliezen terrein ten opzichte van zelfklevende labels/shrink sleeve-etiketten. Natlijmetiketten groeien desondanks wereldwijd toch met +3%. Nvdr: natlijmetiketten komen niet aan bod op Labelexpo.

Er zijn nu 180 installaties van hybride persen (analoog + digitaal) wereldwijd. Hybride persen vertegenwoordigen 6 tot 8 procent van de nieuwe persinstallaties. De installatie van inkjetkoppen op analoge persen heeft niet altijd meerkleurendruk tot doel. Het kan ook gaan om digitaal vernissen of aanbrengen van folie, het spuiten van wit of coderingen. Nvdr: bijna iedere fabrikant van analoge persen heeft op een of andere manier ook een hybride oplossing.

'Sustainability' is omzeggens bij alle standhouders een thema. Nvdr: iedere fabrikant pretendeert vanuit zijn invalshoek te zorgen voor het milieu. Green washing of echte betrokkenheid? Milieubewustzijn wordt in ieder geval een belangrijke kwestie voor merkeneigenaars.

Automatisatie is een belangrijke factor. Het zorgt ervoor dat flexo terug vecht ten opzichte van digitaal. In 2019 waren er meer investeringen in flexo dan in digitaal. Nvdr: Digitaal vertegenwoordigt nog steeds een klein gedeelte van de koek (5 à 7 % in het beste geval) maar het levert verhoudingsgewijs meer economische waarde op. M.a.w.: met kleinere oplagen kan meer geld worden verdiend.

De grootste categorie van etiketten is die van de zelfklevende labels. Natlijmetiketten verliezen terrein ten opzichte van zelfklevende labels/shrink sleeve-etiketten. Natlijmetiketten groeien desondanks wereldwijd toch met +3%. Nvdr: natlijmetiketten komen niet aan bod op Labelexpo.Er zijn nu 180 installaties van hybride persen (analoog + digitaal) wereldwijd. Hybride persen vertegenwoordigen 6 tot 8 procent van de nieuwe persinstallaties. De installatie van inkjetkoppen op analoge persen heeft niet altijd meerkleurendruk tot doel. Het kan ook gaan om digitaal vernissen of aanbrengen van folie, het spuiten van wit of coderingen. Nvdr: bijna iedere fabrikant van analoge persen heeft op een of andere manier ook een hybride oplossing.'Sustainability' is omzeggens bij alle standhouders een thema. Nvdr: iedere fabrikant pretendeert vanuit zijn invalshoek te zorgen voor het milieu. Green washing of echte betrokkenheid? Milieubewustzijn wordt in ieder geval een belangrijke kwestie voor merkeneigenaars.Automatisatie is een belangrijke factor. Het zorgt ervoor dat flexo terug vecht ten opzichte van digitaal. In 2019 waren er meer investeringen in flexo dan in digitaal. Nvdr: Digitaal vertegenwoordigt nog steeds een klein gedeelte van de koek (5 à 7 % in het beste geval) maar het levert verhoudingsgewijs meer economische waarde op. M.a.w.: met kleinere oplagen kan meer geld worden verdiend.