Voor de laatste editie van Labelexpo Europe moeten we al terug naar 2019, toen verzamelde de internationale vakbeurs voor de label- en verpakkingsindustrie 600 standhouders en 37.000 bezoekers in Brussels Expo. In 2021 was er geen Labelexpo in Brussel vanwege de coronapandemie. Maar ook dit jaar schrapt beursorganisator Tarsus Group de beurs in Brussel. Tarsus wijst in een persbericht naar de problemen in de toeleveringsketen die de Europese labelindustrie momenteel ervaart en de snel evoluerende oorlogssituatie in Oekraïne.

Tekort aan componenten en materialen

De beslissing om de vakbeurs uit te stellen tot september 2023 komt er volgens de beursorganisator na overleg met exposanten, sectorverenigingen en de bredere industrie, waarvan velen direct worden beïnvloed door het tekort aan componenten en materialen. "Deze tekorten, veroorzaakt door de pandemie, zijn de afgelopen maanden geëscaleerd met lange doorlooptijden die nu de toeleveringsketen in Europa verstoren", klinkt het.

"Voor ons was dit een zeer moeilijke beslissing om te nemen", stelt Lisa Milburn, de managing director van Labelexpo, in een persbericht. "We hebben onvermoeibaar gewerkt om de problemen met de toeleveringsketen te overwinnen en de beurs te organiseren die de industrie nodig heeft. Helaas zijn deze problemen in dit stadium onoverkomelijk gebleken, dus we zijn van mening dat een nieuwe planning de verantwoordelijke beslissing is die we moeten nemen."

Geopolitieke onzekerheden

"FINAT heeft alle begrip voor en steunt de genomen beslissing", zegt Jules Lejeune, de managing director van de Europese associatie van de labelindustrie. "Gezien de huidige tekorten aan chips en componenten, de tekorten aan papier en andere verbruiksartikelen om etiketten te produceren, en nu de grote geopolitieke onzekerheden door de situatie in Oekraïne, zijn er simpelweg te veel hindernissen om te overwinnen."

Gezien de herschikking van de kalender zal Labelexpo Americas het volgende grote wereldwijde evenement voor de verpakkingsindustrie zijn. Labelexpo Americas vindt plaats in Chicago, van 13 tot 15 september 2022. Andere Labelexpo-evenementen dit jaar zijn Labelexpo Azië (28 juni-1 juli), Labelexpo India (10-13 november) en Labelexpo Zuid-China (7-9 december).

Voor de laatste editie van Labelexpo Europe moeten we al terug naar 2019, toen verzamelde de internationale vakbeurs voor de label- en verpakkingsindustrie 600 standhouders en 37.000 bezoekers in Brussels Expo. In 2021 was er geen Labelexpo in Brussel vanwege de coronapandemie. Maar ook dit jaar schrapt beursorganisator Tarsus Group de beurs in Brussel. Tarsus wijst in een persbericht naar de problemen in de toeleveringsketen die de Europese labelindustrie momenteel ervaart en de snel evoluerende oorlogssituatie in Oekraïne.De beslissing om de vakbeurs uit te stellen tot september 2023 komt er volgens de beursorganisator na overleg met exposanten, sectorverenigingen en de bredere industrie, waarvan velen direct worden beïnvloed door het tekort aan componenten en materialen. "Deze tekorten, veroorzaakt door de pandemie, zijn de afgelopen maanden geëscaleerd met lange doorlooptijden die nu de toeleveringsketen in Europa verstoren", klinkt het."Voor ons was dit een zeer moeilijke beslissing om te nemen", stelt Lisa Milburn, de managing director van Labelexpo, in een persbericht. "We hebben onvermoeibaar gewerkt om de problemen met de toeleveringsketen te overwinnen en de beurs te organiseren die de industrie nodig heeft. Helaas zijn deze problemen in dit stadium onoverkomelijk gebleken, dus we zijn van mening dat een nieuwe planning de verantwoordelijke beslissing is die we moeten nemen.""FINAT heeft alle begrip voor en steunt de genomen beslissing", zegt Jules Lejeune, de managing director van de Europese associatie van de labelindustrie. "Gezien de huidige tekorten aan chips en componenten, de tekorten aan papier en andere verbruiksartikelen om etiketten te produceren, en nu de grote geopolitieke onzekerheden door de situatie in Oekraïne, zijn er simpelweg te veel hindernissen om te overwinnen."Gezien de herschikking van de kalender zal Labelexpo Americas het volgende grote wereldwijde evenement voor de verpakkingsindustrie zijn. Labelexpo Americas vindt plaats in Chicago, van 13 tot 15 september 2022. Andere Labelexpo-evenementen dit jaar zijn Labelexpo Azië (28 juni-1 juli), Labelexpo India (10-13 november) en Labelexpo Zuid-China (7-9 december).