Lancering Roland 700 Evolution

10/11/14 om 00:00 - Bijgewerkt op 09/11/14 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

Offenbach 5 november 2014. Voor bijna 500 zakenrelaties lanceerde manroland op overtuigende bewijs zijn wederopstanding: een volledig nieuw ontwikkelde 3b-offsetvellenpers voor 18.000 druks per uur!

Lancering Roland 700 Evolution

De pers heeft veel meer dan een nieuw design. De Evolution heeft een compleet nieuwe aandrijving; de langsas-techniek is komen te vervallen en het betrouwbare DirectDrive-systeem functioneert nu met één hoofdmotor die de hele tandwielentrein aandrijft. En dat zorgt voor een verhoging van de snelheid. Het inleg- en uitlegsysteem werden veel stabieler gemaakt en alle DirectDrive-voordelen (gelijktijdig cilinders/rubbers wassen en plaatwisselen) zijn aangescherpt. De intuïtievere bediening via de nieuwe console is hypermodern en eigentijds wat jonge mensen kan aanspreken. U mag in Grafisch Nieuws van december een uitgebreid verslag over deze nieuwe pers verwachten.

Op de foto: eigenaar Tony Langley bevestigt voor de Evolution-pers in het publiek zijn commitment aan de nieuwe weg die manroland is ingeslagen.Links Langley junior, rechts Rafael Peñuela, CEO manroland Sheetfed

Lees meer over: