Benny Landa, de oprichter van Landa Digital Printing, was vorige week naar Düsseldorf afgereisd voor de internationale lancering van de nieuwe S11 en S11P digitale persen, de opvolgers van de huidige modellen S10 en S10P. De S11 is geschikt voor het bedrukken van vouwkarton, de S11P is bedoeld voor commercieel drukwerk.

Nieuw inktdroogsysteem

De nieuwe persen zullen vanaf Drupa (van 28 mei tot 7 juni 2024) commercieel beschikbaar zijn. Voor de S11 en S11P zijn er twee optionele modules: de PrintAI-module die de drukkwaliteit verbetert met behulp van AI-technologie en de 11K-module die de basissnelheid van 6500 vellen per uur verhoogt naar 11.200 vellen per uur.

"Dankzij de nieuwe Landa-modellen kunnen drukkerijen en verpakkingsbedrijven niet alleen de drukkwaliteit verbeteren, maar ook de productiviteit en winstgevendheid verhogen, terwijl ook de doorlooptijd wordt verlaagd", stelt Gil Oron, de CEO van Landa Digital Printing.

De nieuwe modellen beschikken over een nieuw inktdroogsysteem waardoor droge inkt met de hogere snelheid van 11.200 vellen per uur van het doek naar het substraat kan worden overgebracht. De persen worden geleverd met vier (CMYK dekt 84% van de spotkleuren) of zeven kleuren (dekken 96% van de spotkleuren).

Met de optionele 11K-module haalt de Landa S11 een druksnelheid van 11.200 vellen per uur.

Mature technologie

Landa investeerde meer dan een miljard dollar in de ontwikkeling van de Nanographic-technologie en heeft momenteel meer dan 55 persen operationeel in 14 landen. "Meer dan twintig procent van onze klanten heeft al een tweede of derde pers besteld", zegt Gil Oron. Volgens de CEO is de technologie matuur te noemen en is er sprake van een groeiversnelling bij Landa Digital Printing. Zo is de helft van de installed base vorig jaar verkocht.

De Landa S11P haalt enkelzijdig een druksnelheid van 6500 vellen per uur, dubbelzijdig 3.250 vellen per uur. Met de 11K-module wordt dat 11.200 vellen per uur (enkelzijdig) en 5.600 vellen per uur (dubbelzijdig).
Benny Landa, de oprichter van Landa Digital Printing, was vorige week naar Düsseldorf afgereisd voor de internationale lancering van de nieuwe S11 en S11P digitale persen, de opvolgers van de huidige modellen S10 en S10P. De S11 is geschikt voor het bedrukken van vouwkarton, de S11P is bedoeld voor commercieel drukwerk.De nieuwe persen zullen vanaf Drupa (van 28 mei tot 7 juni 2024) commercieel beschikbaar zijn. Voor de S11 en S11P zijn er twee optionele modules: de PrintAI-module die de drukkwaliteit verbetert met behulp van AI-technologie en de 11K-module die de basissnelheid van 6500 vellen per uur verhoogt naar 11.200 vellen per uur."Dankzij de nieuwe Landa-modellen kunnen drukkerijen en verpakkingsbedrijven niet alleen de drukkwaliteit verbeteren, maar ook de productiviteit en winstgevendheid verhogen, terwijl ook de doorlooptijd wordt verlaagd", stelt Gil Oron, de CEO van Landa Digital Printing.De nieuwe modellen beschikken over een nieuw inktdroogsysteem waardoor droge inkt met de hogere snelheid van 11.200 vellen per uur van het doek naar het substraat kan worden overgebracht. De persen worden geleverd met vier (CMYK dekt 84% van de spotkleuren) of zeven kleuren (dekken 96% van de spotkleuren).Landa investeerde meer dan een miljard dollar in de ontwikkeling van de Nanographic-technologie en heeft momenteel meer dan 55 persen operationeel in 14 landen. "Meer dan twintig procent van onze klanten heeft al een tweede of derde pers besteld", zegt Gil Oron. Volgens de CEO is de technologie matuur te noemen en is er sprake van een groeiversnelling bij Landa Digital Printing. Zo is de helft van de installed base vorig jaar verkocht.