Sinds Drupa 2012 heeft Landa herhaaldelijk de aangekondigde machineleveringen uitgesteld. In april 2017 werd aangekondigd dat de Duitse verpakkings- en veredelingsspecialist Edelmann in december 2017 met een bètatest zou beginnen. Ook deze afspraak kon niet worden nagekomen. Maar nu is het dus zover: volgens Deutscher Drucker is een Landa S10 Nanografische drukpers op weg naar Duitsland. Edelmann is van plan de Landa S10 de komende dagen in zijn vestiging in Heidenheim te installeren.

Olivier Sattel, hoofd technologie en productie bij Edelmann, zegt tevreden te zijn over de bètatests die in samenwerking met Landa in Israël werden uitgevoerd. Nu volgen de bètatests in eigen land. De Edelman Group koos omwille van de hoge afdruksnelheid, de hoge kwaliteit, de heldere kleuren en de extra mogelijkheden voor het nanogafisch drukproces waardoor een industriële drukproductie zoals met offset tot de mogelijkheden gaat behoren.

Oliver Sattel beoordeelt de technologie als 'game changing' met voordelen als offsetachtige snelheid, geen nood aan 'priming', kunnen drukken op vrijwel elk materiaal (papier, karton, folie), mogelijkheden als variable imaging, variable data, enz.

Een deel van de opdrachten voor de machine zal bestaan ??uit kleinere en middelgrote oplages uit de offsetdruk, die zullen worden overgebracht naar de Landa S10. Er zullen ook vouwkartonverpakkingen voor nieuwe markten en nieuwe producten op de machine worden geproduceerd. Sattel is ervan overtuigd dat de technologie nog veel meer te bieden heeft maar Edelmann is nog maar net begonnen met de verkenning ervan.

Bron: Frank Lohmann, Deutscher Drucker

Sinds Drupa 2012 heeft Landa herhaaldelijk de aangekondigde machineleveringen uitgesteld. In april 2017 werd aangekondigd dat de Duitse verpakkings- en veredelingsspecialist Edelmann in december 2017 met een bètatest zou beginnen. Ook deze afspraak kon niet worden nagekomen. Maar nu is het dus zover: volgens Deutscher Drucker is een Landa S10 Nanografische drukpers op weg naar Duitsland. Edelmann is van plan de Landa S10 de komende dagen in zijn vestiging in Heidenheim te installeren.Olivier Sattel, hoofd technologie en productie bij Edelmann, zegt tevreden te zijn over de bètatests die in samenwerking met Landa in Israël werden uitgevoerd. Nu volgen de bètatests in eigen land. De Edelman Group koos omwille van de hoge afdruksnelheid, de hoge kwaliteit, de heldere kleuren en de extra mogelijkheden voor het nanogafisch drukproces waardoor een industriële drukproductie zoals met offset tot de mogelijkheden gaat behoren.Oliver Sattel beoordeelt de technologie als 'game changing' met voordelen als offsetachtige snelheid, geen nood aan 'priming', kunnen drukken op vrijwel elk materiaal (papier, karton, folie), mogelijkheden als variable imaging, variable data, enz.Een deel van de opdrachten voor de machine zal bestaan ??uit kleinere en middelgrote oplages uit de offsetdruk, die zullen worden overgebracht naar de Landa S10. Er zullen ook vouwkartonverpakkingen voor nieuwe markten en nieuwe producten op de machine worden geproduceerd. Sattel is ervan overtuigd dat de technologie nog veel meer te bieden heeft maar Edelmann is nog maar net begonnen met de verkenning ervan.Bron: Frank Lohmann, Deutscher Drucker