Landa met drie persen en nieuwe metaaldruktechnologie op Drupa

29/03/16 om 00:50 - Bijgewerkt om 00:50

Landa gaat op Drupa nanografische vellenpersen voor 13.000 vellen B1 per uur en een 1 meter brede rotatiepers voor het bedrukken van verpakkingsfilm voorstellen. De persen zijn vanaf 2017 commercieel beschikbaar.

Landa met drie persen en nieuwe metaaldruktechnologie op Drupa

Vier jaar na de opgemerkte presentatie van de nanopersen op Drupa 2012, is er een nieuwe Landa-show in het Landa-theater op de stand. De volledige stand is 3000 m² groot, het dubbele van de standoppervlakte in 2012. Tegelijkertijd wordt Nano-Metallography gelanceerd.

Dit zijn de persen :

-Landa W10 : een 1 meter brede rotatiepers voor het drukken op verpakkingsfilm, papier, karton en aluminiumfolie. Tot 8 kleuren, 200 meter per minuut.

-Landa S10 : B1-vellenpers. Voor het bedrukken van vouwkarton en POP-displays.

-Landa S10P : een B1 recto-verso pers voor commercieel drukwerk.

Nano-Metallography is nieuw en eveneens beschikbaar vanaf 2017. Het is een technologie voor het drukken van metaalkleuren die een alternatief vormt voor metaalfolie. " Voor minder dan de helft van de prijs en met geen afval zoals bij metaalfolie, " zegt Benny Landa. De techniek kan worden gebruikt op het hele spectrum van conventionele drukpersen : smalbaanpersen voor labelproductie, vellenoffsetpersen, breedbaanpersen voor verpakkingsdruk, enz.

Lees meer over: