Langley Holdings, eigenaar van Manroland Sheetfed, heeft de Duitse fabrikant van drukchemicaliën Druck-Chemie overgenomen. De laatste firma ging in september failliet.

Druck-Chemie realiseert een jaarlijkse omzet van 75 miljoen euro en heeft 300 medewerkers in dienst. Het bedrijf heeft verschillende vestigingen in Europa en in Brazilië, Mexico en Dubai.

Volgens het Engelse magazine PrintWeek zou Druck-Chemie rendabel zijn maar werd de holdingmaatschappij die door 3i werd gecreëerd om de groep in 2007 over te nemen, failliet verklaard met de verkoop op 7 november aan Langley als voorlopig eindpunt. Beide partijen wachten nu nog op een akkoord van de mededingingsautoriteiten.

Langley werd in 2012 eigenaar van de vellendivisie van het failliette Manroland. De vellenpersenfabrikant werd dusdanig geherstructureerd dat het bedrijf breakeven kan draaien met de verkoop van 100 persen per jaar. De volledige Langley-groep telt 4.000 medewerkers in meer dan 70 landen.

Langley Holdings, eigenaar van Manroland Sheetfed, heeft de Duitse fabrikant van drukchemicaliën Druck-Chemie overgenomen. De laatste firma ging in september failliet.Druck-Chemie realiseert een jaarlijkse omzet van 75 miljoen euro en heeft 300 medewerkers in dienst. Het bedrijf heeft verschillende vestigingen in Europa en in Brazilië, Mexico en Dubai.Volgens het Engelse magazine PrintWeek zou Druck-Chemie rendabel zijn maar werd de holdingmaatschappij die door 3i werd gecreëerd om de groep in 2007 over te nemen, failliet verklaard met de verkoop op 7 november aan Langley als voorlopig eindpunt. Beide partijen wachten nu nog op een akkoord van de mededingingsautoriteiten.Langley werd in 2012 eigenaar van de vellendivisie van het failliette Manroland. De vellenpersenfabrikant werd dusdanig geherstructureerd dat het bedrijf breakeven kan draaien met de verkoop van 100 persen per jaar. De volledige Langley-groep telt 4.000 medewerkers in meer dan 70 landen.