Op vrijdag 19 februari huldigde Inkut Lab officieel zijn nieuwe grotere atelier aan de Albertlaan in Vorst in. Het gaat om een filiaal van de jonge onderneming Lasercut Lab, dat in 2013 door Arthur Sedyn en Ferdinant Van Campenhout werd opgericht. Het bedrijf breidde in 2015 uit, na de komst van Benoit Van Huyck, een specialist in de fotografische druk, en Jérôme Sedyn, een illustrator en graficus. Dat gaf aanleiding tot de geboorte van Inkut Lab waarmee het aanbod verruimd werd met drukdiensten en grafische klantenbegeleiding, naast graveren en lasersnijden. Dragers die het bedrijf vaak verwerkt, zijn papier, karton, hout, stof, plexiglas en zelfs leder. Bij de klanten van Inkut Lab vinden we zowel andere gespecialiseerde bedrijven, drukkers en ontwerpbureaus als particulieren en studenten.

Tijdens de vernissage stelde Inkut Lab zijn drukuitrusting voor, waaronder een vlakbedprinter Océ Arizona van Canon met een maximaal drukformaat van 125 x 250 cm. Daarnaast beschikt Inkut Lab nog over een inkjetprinter ImagePROGRAF IPF9400 met 12 kleuren, die meer dan 100 soorten van stijve of soepele dragers met een fotografische kwaliteit kan beprinten. Het machinepark omvat ook nog een printer van Mutoh en een snijplotter van Summa waarmee zelfklevend vinyl en stickers vervaardigd worden. Voor het lasersnijden en -graveren zet Inkut Lab een Trotec S500 van 120 W in die tot 12 mm dikke materialen kan verwerken. Twee andere lasersnijmachines van Trotec staan opgesteld bij Lasercut Lab aan Flagey.

Op vrijdag 19 februari huldigde Inkut Lab officieel zijn nieuwe grotere atelier aan de Albertlaan in Vorst in. Het gaat om een filiaal van de jonge onderneming Lasercut Lab, dat in 2013 door Arthur Sedyn en Ferdinant Van Campenhout werd opgericht. Het bedrijf breidde in 2015 uit, na de komst van Benoit Van Huyck, een specialist in de fotografische druk, en Jérôme Sedyn, een illustrator en graficus. Dat gaf aanleiding tot de geboorte van Inkut Lab waarmee het aanbod verruimd werd met drukdiensten en grafische klantenbegeleiding, naast graveren en lasersnijden. Dragers die het bedrijf vaak verwerkt, zijn papier, karton, hout, stof, plexiglas en zelfs leder. Bij de klanten van Inkut Lab vinden we zowel andere gespecialiseerde bedrijven, drukkers en ontwerpbureaus als particulieren en studenten.Tijdens de vernissage stelde Inkut Lab zijn drukuitrusting voor, waaronder een vlakbedprinter Océ Arizona van Canon met een maximaal drukformaat van 125 x 250 cm. Daarnaast beschikt Inkut Lab nog over een inkjetprinter ImagePROGRAF IPF9400 met 12 kleuren, die meer dan 100 soorten van stijve of soepele dragers met een fotografische kwaliteit kan beprinten. Het machinepark omvat ook nog een printer van Mutoh en een snijplotter van Summa waarmee zelfklevend vinyl en stickers vervaardigd worden. Voor het lasersnijden en -graveren zet Inkut Lab een Trotec S500 van 120 W in die tot 12 mm dikke materialen kan verwerken. Twee andere lasersnijmachines van Trotec staan opgesteld bij Lasercut Lab aan Flagey.