Het Nederlandse Design Solutions, leverancier van SolidWorks en aanverwante oplossingen in de Benelux, is leverancier geworden van de 3D-printers van Stratasys en heeft hiervoor het nieuwe zusterbebedrijf Layertec opgericht.

"Voor ons bedrijf is het aanbieden van 3D-printers een zeer logische volgende uitbreiding van onze product portfolio", zegt Arnaud Kooij, directeur Design Solutions. "De basis voor 3D-printers zijn immers de 3D- modellen van bijvoorbeeld SolidWorks. Middels de wisselwerking met Design Solutions en het andere zusterbedrijf Simuleon (voor high-end simulatie) ontstaat er een krachtige combinatie van producten en diensten voor de maakindustrie in de Benelux."

Parallel aan de start heeft Layertec een overeenkomst gesloten met Igepa om haar klantenbestand van Stratasys 3D-printers over te nemen. Dirk Salens, gedelegeerd bestuurder van Igepa Belux, zegt dat de diversificatie van Igepa onverminderd doorgaat maar dat 3D-printen vandaag niet in het plaatje past: "3D-printen is al snel een zeer competitieve markt geworden met veel leveranciers en elke dag weer nieuwe aankondigingen. Dat kan uitmonden in een zware concurrentiestrijd. Igepa Belux verkiest om zich te bewegen in markten met meer ruimte en het uitbouwen van een nog sterkere dienstverlening."

Het Nederlandse Design Solutions, leverancier van SolidWorks en aanverwante oplossingen in de Benelux, is leverancier geworden van de 3D-printers van Stratasys en heeft hiervoor het nieuwe zusterbebedrijf Layertec opgericht. "Voor ons bedrijf is het aanbieden van 3D-printers een zeer logische volgende uitbreiding van onze product portfolio", zegt Arnaud Kooij, directeur Design Solutions. "De basis voor 3D-printers zijn immers de 3D- modellen van bijvoorbeeld SolidWorks. Middels de wisselwerking met Design Solutions en het andere zusterbedrijf Simuleon (voor high-end simulatie) ontstaat er een krachtige combinatie van producten en diensten voor de maakindustrie in de Benelux."Parallel aan de start heeft Layertec een overeenkomst gesloten met Igepa om haar klantenbestand van Stratasys 3D-printers over te nemen. Dirk Salens, gedelegeerd bestuurder van Igepa Belux, zegt dat de diversificatie van Igepa onverminderd doorgaat maar dat 3D-printen vandaag niet in het plaatje past: "3D-printen is al snel een zeer competitieve markt geworden met veel leveranciers en elke dag weer nieuwe aankondigingen. Dat kan uitmonden in een zware concurrentiestrijd. Igepa Belux verkiest om zich te bewegen in markten met meer ruimte en het uitbouwen van een nog sterkere dienstverlening."