"We keren terug naar Doornik, waar we 30 jaar geleden zijn vertrokken," legt Jean-Louis Lesaffre uit. Diens bedrijf is op het ogenblik gevestigd in Kain, ten noorden van de stad. De bedrijfsoppervlakte van 4.000 m² is echter wat te krap. Euroliure van zijn kant, dat in de voormalige gebouwen van Casterman in de Borgnettestraat huist, beschikt over 12.000 m², waarvan er 5.000 m² niet gebruikt worden.

De verhuizing komt niet alleen voort uit de behoefte aan ruimte, maar ook uit de wil om de twee bedrijven te integreren: Euroliure, dat ook in handen is van Jean-Louis Lesaffre, werkt al verscheidene jaren met de drukkerij samen. "Door de activiteiten te centraliseren, kunnen we de productielijnen inkorten, aan efficiëntie winnen en besparingen realiseren," preciseert Jean-Louis Lesaffre nog. "Die stap is ook ingegeven door het feit dat we ons nog meer op de kernactiviteiten van de drukkerij Lesaffre willen concentreren, namelijk strips en boeken."

Lesaffre dat in 2011 een omzet van 17,6 miljoen euro boekte, beschikt over 25 drukgroepen Heidelberg XL 105 (formaat 75 x 105 cm): twee 8-kleurenpersen, een 5-kleurenpers met vernis en een 4-kleurenpers. Elke pers wordt van de rol gevoed en is aangesloten op een vellensnijder. De verhuizing moet op 1 augustus rond zijn. In de nieuwe, centrale vestiging zullen er een honderdtal medewerkers aan de slag zijn.

"We keren terug naar Doornik, waar we 30 jaar geleden zijn vertrokken," legt Jean-Louis Lesaffre uit. Diens bedrijf is op het ogenblik gevestigd in Kain, ten noorden van de stad. De bedrijfsoppervlakte van 4.000 m² is echter wat te krap. Euroliure van zijn kant, dat in de voormalige gebouwen van Casterman in de Borgnettestraat huist, beschikt over 12.000 m², waarvan er 5.000 m² niet gebruikt worden. De verhuizing komt niet alleen voort uit de behoefte aan ruimte, maar ook uit de wil om de twee bedrijven te integreren: Euroliure, dat ook in handen is van Jean-Louis Lesaffre, werkt al verscheidene jaren met de drukkerij samen. "Door de activiteiten te centraliseren, kunnen we de productielijnen inkorten, aan efficiëntie winnen en besparingen realiseren," preciseert Jean-Louis Lesaffre nog. "Die stap is ook ingegeven door het feit dat we ons nog meer op de kernactiviteiten van de drukkerij Lesaffre willen concentreren, namelijk strips en boeken." Lesaffre dat in 2011 een omzet van 17,6 miljoen euro boekte, beschikt over 25 drukgroepen Heidelberg XL 105 (formaat 75 x 105 cm): twee 8-kleurenpersen, een 5-kleurenpers met vernis en een 4-kleurenpers. Elke pers wordt van de rol gevoed en is aangesloten op een vellensnijder. De verhuizing moet op 1 augustus rond zijn. In de nieuwe, centrale vestiging zullen er een honderdtal medewerkers aan de slag zijn.