Kama is een machinefabrikant uit Dresden (Duitsland) van volautomatische stansmachines (ProCut) en vouwkleefmachines (ProFold). De samenwerking tussen Kama en Libertec is op 1 oktober succesvol van start gegaan.

Michel Raty, CEO van Libertec zegt: "Eindelijk is er een industriële oplossing om digitaal verpakkingsdrukwerk af te werken. Kama, reeds jaren aanwezig op de verpakkingsmarkt, heeft de snel evoluerende digitale wereld met zijn specifieke noden goed begrepen en heeft zijn machines daarop ook aangepast."

In het persbericht staat daarover te lezen:

Kama heeft het 'AutoRegister' systeem speciaal ontwikkeld om digitaal drukwerk perfect af te werken. Digitaal gedrukte vellen kunnen niet, zoals bij offset, aan de rand gealigneerd worden. Door de onnauwkeurige positionering van het drukbeeld bij digitaal druk zal het Kama AutoRegister via een intelligent aanlegsysteem het drukbeeld aligneren. Een camera zal de drukbeeldpositie detecteren en via servomotoren zal het vel in de grijpers aangelegd worden. Dit met een precisie van 0,1mm

Het volautomatisch uitbreeksysteem "stripping and blanking unit (SBU)" zal via blaaslucht en verdeelwielen de uitgekapte verpakking scheiden van het drukvel. Dit zonder enige manuele tussenkomst.

Optioneel kunnen alle ProCut-machines uitgerust worden met een ProFoil-unit. De ProFoil-unit geeft de mogelijkheid om uw drukwerk te veredelen met warmdrukfoliedruk en zelfs hologrammen.

Nicolaas De Schryver bij Libertec

Het verkoopsteam van Libertec, firma die gespecialiseerd is in het aanbieden van industriële oplossingen voor de boekbinderij en het verwerken van papier en karton, werd recentelijk versterkt met Nicolaas De Schryver. In de functie van Sales Director zal hij verantwoordelijk zijn voor het volledige gamma in de Benelux.

Nicolaas heeft tijdens zijn 20-jarige carrière alle stappen van het grafisch proces doorlopen. Van prepress bij Barco Graphics (nu Esko) over digitaal drukken bij Xeikon tot het offsetdrukken en afwerken bij boekspecialist SVK.

Kama is een machinefabrikant uit Dresden (Duitsland) van volautomatische stansmachines (ProCut) en vouwkleefmachines (ProFold). De samenwerking tussen Kama en Libertec is op 1 oktober succesvol van start gegaan.Michel Raty, CEO van Libertec zegt: "Eindelijk is er een industriële oplossing om digitaal verpakkingsdrukwerk af te werken. Kama, reeds jaren aanwezig op de verpakkingsmarkt, heeft de snel evoluerende digitale wereld met zijn specifieke noden goed begrepen en heeft zijn machines daarop ook aangepast."In het persbericht staat daarover te lezen: Kama heeft het 'AutoRegister' systeem speciaal ontwikkeld om digitaal drukwerk perfect af te werken. Digitaal gedrukte vellen kunnen niet, zoals bij offset, aan de rand gealigneerd worden. Door de onnauwkeurige positionering van het drukbeeld bij digitaal druk zal het Kama AutoRegister via een intelligent aanlegsysteem het drukbeeld aligneren. Een camera zal de drukbeeldpositie detecteren en via servomotoren zal het vel in de grijpers aangelegd worden. Dit met een precisie van 0,1mmHet volautomatisch uitbreeksysteem "stripping and blanking unit (SBU)" zal via blaaslucht en verdeelwielen de uitgekapte verpakking scheiden van het drukvel. Dit zonder enige manuele tussenkomst.Optioneel kunnen alle ProCut-machines uitgerust worden met een ProFoil-unit. De ProFoil-unit geeft de mogelijkheid om uw drukwerk te veredelen met warmdrukfoliedruk en zelfs hologrammen.Nicolaas De Schryver bij LibertecHet verkoopsteam van Libertec, firma die gespecialiseerd is in het aanbieden van industriële oplossingen voor de boekbinderij en het verwerken van papier en karton, werd recentelijk versterkt met Nicolaas De Schryver. In de functie van Sales Director zal hij verantwoordelijk zijn voor het volledige gamma in de Benelux. Nicolaas heeft tijdens zijn 20-jarige carrière alle stappen van het grafisch proces doorlopen. Van prepress bij Barco Graphics (nu Esko) over digitaal drukken bij Xeikon tot het offsetdrukken en afwerken bij boekspecialist SVK.