Haletra in Houthalen en Leën (Chapo) in Hasselt zijn twee complementaire familiebedrijven met een lange geschiedenis in de grafische branche. Haletra, opgericht in 1948 door de familie Paredis, bestaat meer dan 75 jaar. De familie Leën is al langer dan 130 jaar actief in de grafische industrie.

Nieuwe vennootschap

De twee families hebben een deal en verenigen zich nu in Drukkerij Haletra-Leën. "Deze fusie is het resultaat van gedeelde waarden en een duidelijke toekomstvisie, die de afgelopen maanden steeds concreter is geworden", stelt het bedrijf.

De familie Paredis draagt het bedrijf en het management over aan Stijn Leën. Bij de familie Leën blijven zes familieleden actief in de nieuwe vennootschap. Werner Paredis wordt lid van de raad van bestuur.

Productie in Houthalen

Alle productieactiviteiten worden gecentraliseerd in de faciliteiten van Haletra in Houthalen. Het gebouw (met 5.000 m² productieruimte) blijft eigendom van de familie Paredis. Drukkerij Haletra-Leën zal meer dan zestig medewerkers tewerkstellen en de productie zal 24/7 draaien. In Hasselt blijft de groep bereikbaar voor verkoop en advies.

Haletra realiseerde in 2022 een omzet van 7 miljoen euro. Chapo boekte meer dan 8 miljoen euro omzet. Haletra-Leën positioneert zich als one-stop-shop voor een breed scala aan grafische producten. De groep beschikt over een modern machinepark voor vellendrukwerk (offset en digitaal) en grote formaten zoals banners, displays, stickers, beletteringen, beursstands, enzovoort. De grafische groep heeft klanten in heel België en twintig procent van de productie is bestemd voor export.

Haletra in Houthalen en Leën (Chapo) in Hasselt zijn twee complementaire familiebedrijven met een lange geschiedenis in de grafische branche. Haletra, opgericht in 1948 door de familie Paredis, bestaat meer dan 75 jaar. De familie Leën is al langer dan 130 jaar actief in de grafische industrie.De twee families hebben een deal en verenigen zich nu in Drukkerij Haletra-Leën. "Deze fusie is het resultaat van gedeelde waarden en een duidelijke toekomstvisie, die de afgelopen maanden steeds concreter is geworden", stelt het bedrijf.De familie Paredis draagt het bedrijf en het management over aan Stijn Leën. Bij de familie Leën blijven zes familieleden actief in de nieuwe vennootschap. Werner Paredis wordt lid van de raad van bestuur.Alle productieactiviteiten worden gecentraliseerd in de faciliteiten van Haletra in Houthalen. Het gebouw (met 5.000 m² productieruimte) blijft eigendom van de familie Paredis. Drukkerij Haletra-Leën zal meer dan zestig medewerkers tewerkstellen en de productie zal 24/7 draaien. In Hasselt blijft de groep bereikbaar voor verkoop en advies.Haletra realiseerde in 2022 een omzet van 7 miljoen euro. Chapo boekte meer dan 8 miljoen euro omzet. Haletra-Leën positioneert zich als one-stop-shop voor een breed scala aan grafische producten. De groep beschikt over een modern machinepark voor vellendrukwerk (offset en digitaal) en grote formaten zoals banners, displays, stickers, beletteringen, beursstands, enzovoort. De grafische groep heeft klanten in heel België en twintig procent van de productie is bestemd voor export.