Deze strategische alliantie heeft als doel beide ondernemingen in staat te stellen om groei te realiseren door de optimalisatie van hun respectieve sterke punten op het vlak van productie, technologie en distributie van grafische prepress-producten en -diensten.

In het kader van de geplande samenwerking zal Lucky HuaGuang Graphics Co. Ltd. productiecapaciteit voor drukplaten ter beschikking stellen in Nanyang, China, met ondersteuning door Agfa Graphics en gebruik makend van Agfa Graphics' high-end technologie en intellectuele eigendom, om goederen voor Agfa te produceren.

Voorts zijn beide ondernemingen van plan hun krachten te bundelen om de groei op het Chinese vasteland te versnellen door de creatie van een joint venture waarin hun respectieve distributieactiviteiten voor prepress in het land worden samengebracht.

Agfa en Lucky HuaGuang Graphics Co. Ltd. nemen zich voor om in de toekomst hun samenwerking in andere domeinen uit te breiden. Dit zou beide ondernemingen de mogelijkheid geven om hun activiteiten en merkaanwezigheid internationaal te doen groeien.

"De bundeling van onze krachten met Lucky HuaGuang Graphics Co. Ltd., een toonaangevende leverancier van drukplaten in China, geeft ons een unieke gelegenheid om te groeien en onze rendabiliteit te herstellen. Het is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van onze strategie om onze klanten meer keuzemogelijkheden te geven," zegt Stefaan Vanhooren, President Agfa Graphics.

"Agfa's sterke reputatie en ambitie om te groeien in de prepress-industrie helpen ons onze plannen om de aanwezigheid van Lucky HuaGuang Graphics Co. Ltd. in de wereldwijde drukindustrie te vergroten, sneller te verwezenlijken," zegt Tao Zhang, President van Lucky HuaGuang Graphics Co., Ltd.

Beide partijen kwamen overeen om geen financiële details te geven.

De implementatie van de transactie is onderhevig aan de gebruikelijke reglementaire en andere voorwaarden.

Over Lucky Huaguang Graphics Co., LTD.

Lucky Huaguang Graphics Co., LTD., werd opgericht in 1972 en is een staatsbedrijf dat deel uitmaakt van de China Aerospace Science and Technology Corporation. Het is China's voornaamste producent van fotogevoelig materiaal en een R&D-basis, die het concept van 'green printing' bepleit. De belangrijkste producten zijn offsetdrukplaten, grafische film, PCB-film, high-barrier film en flexoplaten, enz.

Op het vlak van offsetplaten is het een van de toonaangevende fabrikanten ter wereld. "Huaguang" is een een bekende merknaam in de Chinese drukindustrie en de fotogevoelige industrie.

Deze strategische alliantie heeft als doel beide ondernemingen in staat te stellen om groei te realiseren door de optimalisatie van hun respectieve sterke punten op het vlak van productie, technologie en distributie van grafische prepress-producten en -diensten.In het kader van de geplande samenwerking zal Lucky HuaGuang Graphics Co. Ltd. productiecapaciteit voor drukplaten ter beschikking stellen in Nanyang, China, met ondersteuning door Agfa Graphics en gebruik makend van Agfa Graphics' high-end technologie en intellectuele eigendom, om goederen voor Agfa te produceren.Voorts zijn beide ondernemingen van plan hun krachten te bundelen om de groei op het Chinese vasteland te versnellen door de creatie van een joint venture waarin hun respectieve distributieactiviteiten voor prepress in het land worden samengebracht.Agfa en Lucky HuaGuang Graphics Co. Ltd. nemen zich voor om in de toekomst hun samenwerking in andere domeinen uit te breiden. Dit zou beide ondernemingen de mogelijkheid geven om hun activiteiten en merkaanwezigheid internationaal te doen groeien."De bundeling van onze krachten met Lucky HuaGuang Graphics Co. Ltd., een toonaangevende leverancier van drukplaten in China, geeft ons een unieke gelegenheid om te groeien en onze rendabiliteit te herstellen. Het is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van onze strategie om onze klanten meer keuzemogelijkheden te geven," zegt Stefaan Vanhooren, President Agfa Graphics."Agfa's sterke reputatie en ambitie om te groeien in de prepress-industrie helpen ons onze plannen om de aanwezigheid van Lucky HuaGuang Graphics Co. Ltd. in de wereldwijde drukindustrie te vergroten, sneller te verwezenlijken," zegt Tao Zhang, President van Lucky HuaGuang Graphics Co., Ltd.Beide partijen kwamen overeen om geen financiële details te geven.De implementatie van de transactie is onderhevig aan de gebruikelijke reglementaire en andere voorwaarden.Over Lucky Huaguang Graphics Co., LTD.Lucky Huaguang Graphics Co., LTD., werd opgericht in 1972 en is een staatsbedrijf dat deel uitmaakt van de China Aerospace Science and Technology Corporation. Het is China's voornaamste producent van fotogevoelig materiaal en een R&D-basis, die het concept van 'green printing' bepleit. De belangrijkste producten zijn offsetdrukplaten, grafische film, PCB-film, high-barrier film en flexoplaten, enz.Op het vlak van offsetplaten is het een van de toonaangevende fabrikanten ter wereld. "Huaguang" is een een bekende merknaam in de Chinese drukindustrie en de fotogevoelige industrie.