Lüscher, op het einde van de jaren 1990 een van de CtP-pioniers, staat bekend om zijn belichtingssystemen voor offset- en flexoplaten, alsook om zijn zeefdrukbelichtingssystemen (de gamma's XPose!, XDrum! en JetScreen DX). Het bedrijf dat in Gretzenbach, bij Aarau, gevestigd is, telt 60 medewerkers en heeft in de hele wereld 1.600 belichtingssystemen geïnstalleerd.

"Ondanks de aanzienlijke inspanningen die de banken, onze ontwikkelingspartners en onze investeerders geleverd hebben om nieuwe en aantrekkelijkere toepassingen voor de industriële markten te ontwikkelen, was het niet mogelijk om in de huidige staat van de markt de financiële situatie van het bedrijf te stabiliseren," schrijft de directie in een communiqué.

Lüscher zegt gesprekken te voeren met investeerders die een deel van de activiteiten zouden kunnen overnemen en een dertigtal banen zouden kunnen behouden. Een van de kandidaten zou Hans Lüscher zijn, de oprichter van het bedrijf dat in 2006 aan een investeringsfonds verkocht werd. In de Zwitserse pers liet hij zich erg kritisch uit over de huidige directie, die hij strategische vergissingen en een slecht beheer verweet. Heidelberg zou eventueel ook interesse voor een overname kunnen hebben. De Suprasetter 106 UV van Heidelberg die op drupa 2012 voorgesteld werd, werd samen met de Zwitserse constructeur ontwikkeld.

Lüscher, op het einde van de jaren 1990 een van de CtP-pioniers, staat bekend om zijn belichtingssystemen voor offset- en flexoplaten, alsook om zijn zeefdrukbelichtingssystemen (de gamma's XPose!, XDrum! en JetScreen DX). Het bedrijf dat in Gretzenbach, bij Aarau, gevestigd is, telt 60 medewerkers en heeft in de hele wereld 1.600 belichtingssystemen geïnstalleerd. "Ondanks de aanzienlijke inspanningen die de banken, onze ontwikkelingspartners en onze investeerders geleverd hebben om nieuwe en aantrekkelijkere toepassingen voor de industriële markten te ontwikkelen, was het niet mogelijk om in de huidige staat van de markt de financiële situatie van het bedrijf te stabiliseren," schrijft de directie in een communiqué. Lüscher zegt gesprekken te voeren met investeerders die een deel van de activiteiten zouden kunnen overnemen en een dertigtal banen zouden kunnen behouden. Een van de kandidaten zou Hans Lüscher zijn, de oprichter van het bedrijf dat in 2006 aan een investeringsfonds verkocht werd. In de Zwitserse pers liet hij zich erg kritisch uit over de huidige directie, die hij strategische vergissingen en een slecht beheer verweet. Heidelberg zou eventueel ook interesse voor een overname kunnen hebben. De Suprasetter 106 UV van Heidelberg die op drupa 2012 voorgesteld werd, werd samen met de Zwitserse constructeur ontwikkeld.