Het gaat om een Ryobi MHI 928P achterkleurenpers voor 4/4 druk.

Ryobi introduceerde als eerste LED UV-droging op Drupa 2008. Het was een gezamenlijke ontwikkeling van de Japanse persenfabrikant, de inktleverancier Toyo en van Panasonic. Er zijn wereldwijd intussen 110 installaties met dit soort van droging geplaatst. Vooral in Japan slaat de pers ondermeer vanwege haar compactheid, goed aan.

LED UV biedt het voordeel dat het drukvel volledig droog in de uitleg belandt. Daardoor kan onmiddellijk worden afgewerkt. Antismetpoeder of het aanbrengen van een beschermende laklaag op het drukvel en een droger behoren hiermee tot het verleden.

LED UV maakt gebruik van laag energetische UV-droging met slechts een enkele golflengte. De technologie vereist speciale hoog-reactieve inkten. Omdat weinig warmte wordt geproduceerd, kan eveneens worden gedrukt op dunne synthetische substraten.

LED UV is samen met de één-lampsystemen van het genre H-UV, LE-UV, HR-UV of LEC-UV, een UV-droogtechniek van de nieuwe generatie. Dit soort van UV-droogtechnieken zullen waarschijnlijk "the next big thing" zijn op drupa in 2016.

WePrint is de nieuwe naam van de vroegere Luxemburgse drukkerij Watgen waarin nu ook Polyprint, een filiaal van een Luxemburgse uitgever, participeert. De Ryobi MHI 928P pers heeft een max. papierformaat van 920 x 640 mm, haalt een snelheid van 16.200 vel per uur en is bij WePrint uitgerust met een automatisch maar niet simultaan plaatwisselsysteem.

Het gaat om een Ryobi MHI 928P achterkleurenpers voor 4/4 druk. Ryobi introduceerde als eerste LED UV-droging op Drupa 2008. Het was een gezamenlijke ontwikkeling van de Japanse persenfabrikant, de inktleverancier Toyo en van Panasonic. Er zijn wereldwijd intussen 110 installaties met dit soort van droging geplaatst. Vooral in Japan slaat de pers ondermeer vanwege haar compactheid, goed aan.LED UV biedt het voordeel dat het drukvel volledig droog in de uitleg belandt. Daardoor kan onmiddellijk worden afgewerkt. Antismetpoeder of het aanbrengen van een beschermende laklaag op het drukvel en een droger behoren hiermee tot het verleden.LED UV maakt gebruik van laag energetische UV-droging met slechts een enkele golflengte. De technologie vereist speciale hoog-reactieve inkten. Omdat weinig warmte wordt geproduceerd, kan eveneens worden gedrukt op dunne synthetische substraten.LED UV is samen met de één-lampsystemen van het genre H-UV, LE-UV, HR-UV of LEC-UV, een UV-droogtechniek van de nieuwe generatie. Dit soort van UV-droogtechnieken zullen waarschijnlijk "the next big thing" zijn op drupa in 2016.WePrint is de nieuwe naam van de vroegere Luxemburgse drukkerij Watgen waarin nu ook Polyprint, een filiaal van een Luxemburgse uitgever, participeert. De Ryobi MHI 928P pers heeft een max. papierformaat van 920 x 640 mm, haalt een snelheid van 16.200 vel per uur en is bij WePrint uitgerust met een automatisch maar niet simultaan plaatwisselsysteem.