Al jaren kijkt de grafische sector uit naar digitale B2-vellenpersen (toner- of inkjetsystemen) en al jaren zeggen fabrikanten dat digitale B2-persen technisch niet mogelijk zijn of er geen markt voor bestaat. Je zou het haast gaan geloven wanneer je de Screen TruepressJet SX en de Fuji Jetpress 720, die op de vorige drupa werden voorgesteld, buiten beschouwing laat. En nu duiken ze plots van alle kanten op. Een drastische koerswijziging van de fabrikanten, wat we in het verleden nog hebben gezien na bijvoorbeeld de introductie van de eerste automatische plaatwisselsystemen op vellenoffsetpersen.

Om uw drupa-bezoek te vergemakkelijken, hebben we een lijstje gemaakt van fabrikanten waar u een dergelijke pers kan gaan bekijken. Digitale B2-vellenpersen vindt u bij: Jadason (HK), HP Indigo, Fuji, Screen, MGI, Landa Nanographic Printing, Konica Minolta (in samenwerking met Komori), Ryobi (in samenwerking met Myakoshi) en Delphax. KBA denkt ook in die richting maar heeft nog geen aankondiging gedaan, dus misschien is dit een voorbarige conclusie.

Al jaren kijkt de grafische sector uit naar digitale B2-vellenpersen (toner- of inkjetsystemen) en al jaren zeggen fabrikanten dat digitale B2-persen technisch niet mogelijk zijn of er geen markt voor bestaat. Je zou het haast gaan geloven wanneer je de Screen TruepressJet SX en de Fuji Jetpress 720, die op de vorige drupa werden voorgesteld, buiten beschouwing laat. En nu duiken ze plots van alle kanten op. Een drastische koerswijziging van de fabrikanten, wat we in het verleden nog hebben gezien na bijvoorbeeld de introductie van de eerste automatische plaatwisselsystemen op vellenoffsetpersen. Om uw drupa-bezoek te vergemakkelijken, hebben we een lijstje gemaakt van fabrikanten waar u een dergelijke pers kan gaan bekijken. Digitale B2-vellenpersen vindt u bij: Jadason (HK), HP Indigo, Fuji, Screen, MGI, Landa Nanographic Printing, Konica Minolta (in samenwerking met Komori), Ryobi (in samenwerking met Myakoshi) en Delphax. KBA denkt ook in die richting maar heeft nog geen aankondiging gedaan, dus misschien is dit een voorbarige conclusie.