Epson kondigt het eerste compacte systeem aan om zelf papier te maken op basis van versnipperd en gerecycleerd papier. Het systeem, dat geen water gebruikt, is vanaf 2016 in Japan beschikbaar en zal nadien ook verkrijgbaar zijn in de rest van de wereld. Bedrijven en overheden die de PaperLab gebruiken zullen vanaf dan zelf papier kunnen maken in verschillende afmetingen, papierdiktes en -types zoals kantoorpapier om te printen, papier voor business cards tot gekleurd en geparfumeerd papier.

Met PaperLab introduceert Epson een nieuw recyclingproces in het kantoor zelf. PaperLab breekt de documenten af tot lange papiervezels. Verschillende 'binders' kunnen worden toegevoegd om de sterkte of witheid van het papier te verhogen, of om geur, vlamweerstand of andere eigenschappen voor een bepaalde toepassing toe te voegen. Daarna wordt het papier gevormd met controle over densiteit, dikte en papierformaat (A4 of A3).

PaperLab produceert het eerste nieuwe vel papier in ongeveer drie minuten. Het systeem fabriceert ongeveer 14 A4-vellen per minuut en 6.720 vellen in acht uur.

Tijdens Eco-Products 2015, een beurs over milieuvriendelijke initiatieven, in Tokio wordt een prototype van het product aan het publiek getoond. De beurs vindt plaats van 10 tot 12 december in de Tokyo Big Sight (Tokyo International Exhibition Center).

Epson kondigt het eerste compacte systeem aan om zelf papier te maken op basis van versnipperd en gerecycleerd papier. Het systeem, dat geen water gebruikt, is vanaf 2016 in Japan beschikbaar en zal nadien ook verkrijgbaar zijn in de rest van de wereld. Bedrijven en overheden die de PaperLab gebruiken zullen vanaf dan zelf papier kunnen maken in verschillende afmetingen, papierdiktes en -types zoals kantoorpapier om te printen, papier voor business cards tot gekleurd en geparfumeerd papier.Met PaperLab introduceert Epson een nieuw recyclingproces in het kantoor zelf. PaperLab breekt de documenten af tot lange papiervezels. Verschillende 'binders' kunnen worden toegevoegd om de sterkte of witheid van het papier te verhogen, of om geur, vlamweerstand of andere eigenschappen voor een bepaalde toepassing toe te voegen. Daarna wordt het papier gevormd met controle over densiteit, dikte en papierformaat (A4 of A3).PaperLab produceert het eerste nieuwe vel papier in ongeveer drie minuten. Het systeem fabriceert ongeveer 14 A4-vellen per minuut en 6.720 vellen in acht uur. Tijdens Eco-Products 2015, een beurs over milieuvriendelijke initiatieven, in Tokio wordt een prototype van het product aan het publiek getoond. De beurs vindt plaats van 10 tot 12 december in de Tokyo Big Sight (Tokyo International Exhibition Center).