Omdat heel wat Duitsers de weg naar Limburg vinden voor zeefdruk, is dit uitgegroeid tot de meest internationaal getinte activiteit van Bewel.

Bij Bewel kunnen producten uit kunststof, textiel, glas, keramiek, hout en metaal in vijf kleuren in zeefdruk bedrukt worden. Het gaat om ronde, bolle of gewoon vlakke vormen.

Van de 11 activiteiten die Bewel verricht is zeefdruk misschien wel het meest zichtbaar aanwezig in het dagelijks leven, zegt commercieel directeur Tom Ketels. Nog opvallender is dat zeefdruk de meest 'internationale' activiteit van Bewel is. Zo bedrukt het maatwerkbedrijf emmers voor een grote Nederlandse klant als Berdal. Maar het leeuwendeel van de bedrukte producten belandt bij onze oosterburen, weet Tom: "Historisch onderhouden we een nauwe relatie met Duitsland. Onze voormalige werkleider was een Duitser, zo zijn ooit de eerste contacten ontstaan. Ondertussen zitten onze klanten verspreid over het hele land."

In zeefdruk draait Bewel ongeveer een half miljoen euro omzet en stelt het meer dan 50 mensen tewerk. En het maatwerkbedrijf ziet nog potentieel in deze activiteit: "We richten ons expliciet op opdrachten die te groot zijn voor de kleine, lokale zeefdrukkers, maar te klein voor de volautomatische productiebedrijven. Opdrachten tussen de 1.000 en 100.000 stuks, met andere woorden. Als klanten een bepaald volume kunnen garanderen, zijn we zelfs bereid om te investeren in machines op maat. Want zeefdrukken genereert tewerkstelling voor mensen met verschillende vaardigheden, van het uitpakken en klaarzetten van de producten tot het instellen van machines."

Over Bewel: Bewel staat voor Beschermde Werkplaatsen Limburg. Dit maatwerkbedrijf is gespecialiseerd in repetitieve taken. In totaal voert Bewel 11 activiteiten uit.

Op de foto: (vlnr.) productieleider Luc Simons en commercieel directeur Tom Ketels.

Omdat heel wat Duitsers de weg naar Limburg vinden voor zeefdruk, is dit uitgegroeid tot de meest internationaal getinte activiteit van Bewel.Bij Bewel kunnen producten uit kunststof, textiel, glas, keramiek, hout en metaal in vijf kleuren in zeefdruk bedrukt worden. Het gaat om ronde, bolle of gewoon vlakke vormen. Van de 11 activiteiten die Bewel verricht is zeefdruk misschien wel het meest zichtbaar aanwezig in het dagelijks leven, zegt commercieel directeur Tom Ketels. Nog opvallender is dat zeefdruk de meest 'internationale' activiteit van Bewel is. Zo bedrukt het maatwerkbedrijf emmers voor een grote Nederlandse klant als Berdal. Maar het leeuwendeel van de bedrukte producten belandt bij onze oosterburen, weet Tom: "Historisch onderhouden we een nauwe relatie met Duitsland. Onze voormalige werkleider was een Duitser, zo zijn ooit de eerste contacten ontstaan. Ondertussen zitten onze klanten verspreid over het hele land."In zeefdruk draait Bewel ongeveer een half miljoen euro omzet en stelt het meer dan 50 mensen tewerk. En het maatwerkbedrijf ziet nog potentieel in deze activiteit: "We richten ons expliciet op opdrachten die te groot zijn voor de kleine, lokale zeefdrukkers, maar te klein voor de volautomatische productiebedrijven. Opdrachten tussen de 1.000 en 100.000 stuks, met andere woorden. Als klanten een bepaald volume kunnen garanderen, zijn we zelfs bereid om te investeren in machines op maat. Want zeefdrukken genereert tewerkstelling voor mensen met verschillende vaardigheden, van het uitpakken en klaarzetten van de producten tot het instellen van machines."Over Bewel: Bewel staat voor Beschermde Werkplaatsen Limburg. Dit maatwerkbedrijf is gespecialiseerd in repetitieve taken. In totaal voert Bewel 11 activiteiten uit.Op de foto: (vlnr.) productieleider Luc Simons en commercieel directeur Tom Ketels.