DPG Media kondigde eind vorig jaar de intentie aan om de drukkerij Eco Print Center (EPC) in Lokeren te sluiten. Onder meer de kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen worden sedert eind maart in een Nederlandse drukkerij van DPG Media in de regio Eindhoven gedrukt.

Tweede leven voor machinepark

Het veilinghuis Troostwijk gaat nu op zoek naar een nieuwe bestemming voor het machinepark van de Lokerse drukkerij. Troostwijk heeft ervaring met dergelijke veilingen. Het veilinghuis verkocht ook de machines na de faillissementen van Corelio in Erpe-Mere en Hoorens Printing in Kortrijk.

"We zien inderdaad een tendens in de grafische sector", zegt Joos Dauwe van Troostwijk. "Een aantal drukkerijen verdwijnt uit België, en EPC is daar een nieuw voorbeeld van. Het materiaal dat achteraf wordt verkocht, is echter vaak van heel hoge kwaliteit, zo ook in dit geval. Onze uitgebreide database met potentiële kopers en sterke internationale contacten zorgt ervoor dat wij dit materiaal een tweede leven kunnen geven."

Gerobotiseerd papiermagazijn

Troostwijk is verantwoordelijk voor de veiling van de activa van het EPC. Het gaat om een uitgebreid aanbod aan machines, die kunnen interessant zijn voor andere drukkerijen en bedrijven met gelijkaardige activiteiten. Zo is er de KBA Cortina waterloze rotatiedrukpers, volledige Ferag-installaties, unidrums, een CTP installatie, een gerobotiseerd papiermagazijn en een complete verzendingsinstallatie.

Bieden kan tot 28 juni 2022. Op maandag 27 juni kunnen geïnteresseerden de goederen bezichtigen in Lokeren.

Het gaat om een uitgebreid aanbod aan machines, zoals deze Ferag-installatie.
DPG Media kondigde eind vorig jaar de intentie aan om de drukkerij Eco Print Center (EPC) in Lokeren te sluiten. Onder meer de kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen worden sedert eind maart in een Nederlandse drukkerij van DPG Media in de regio Eindhoven gedrukt.Het veilinghuis Troostwijk gaat nu op zoek naar een nieuwe bestemming voor het machinepark van de Lokerse drukkerij. Troostwijk heeft ervaring met dergelijke veilingen. Het veilinghuis verkocht ook de machines na de faillissementen van Corelio in Erpe-Mere en Hoorens Printing in Kortrijk."We zien inderdaad een tendens in de grafische sector", zegt Joos Dauwe van Troostwijk. "Een aantal drukkerijen verdwijnt uit België, en EPC is daar een nieuw voorbeeld van. Het materiaal dat achteraf wordt verkocht, is echter vaak van heel hoge kwaliteit, zo ook in dit geval. Onze uitgebreide database met potentiële kopers en sterke internationale contacten zorgt ervoor dat wij dit materiaal een tweede leven kunnen geven."Troostwijk is verantwoordelijk voor de veiling van de activa van het EPC. Het gaat om een uitgebreid aanbod aan machines, die kunnen interessant zijn voor andere drukkerijen en bedrijven met gelijkaardige activiteiten. Zo is er de KBA Cortina waterloze rotatiedrukpers, volledige Ferag-installaties, unidrums, een CTP installatie, een gerobotiseerd papiermagazijn en een complete verzendingsinstallatie.Bieden kan tot 28 juni 2022. Op maandag 27 juni kunnen geïnteresseerden de goederen bezichtigen in Lokeren.