De directie van MACtac Europe wijst erop dat de balans voor de verschillende activiteitdomeinen sinds enkele jaren grote contrasten vertoont. Sommige sectoren doen het goed, zoals de industriële producten, de grafische producten en de decoratie. Andere sectoren staan onder druk. Volgens Thierry Van Doosselaere, ondervoorzitter van MACtac Europe, krijgen de producten voor de etikettensector bijvoorbeeld met een scherpe concurrentie te maken en zijn ze niet meer rendabel.

"In het verleden zijn talrijke maatregelen genomen om de zwakste activiteiten te ondersteunen en om de productiekosten van de producten in kwestie terug te dringen. Die inspanningen hebben echter niet kunnen voorkomen dat de verkoopvolumes dalen en dat de rendabiliteit van die activiteiten achteruit bleef gaan," legt de directie van MACtac Europe uit. De intentie om de productie van bepaalde productgamma's die in Soignies vervaardigd worden, stop te zetten, betekent dat 87 arbeiders en 44 bedienden in de afdeling die zelfklevende etiketten vervaardigt, hun baan kunnen verliezen. De dochteronderneming Multi-fix in Genk overweegt overigens om alle activiteiten stop te zetten, wat het vertrek van 44 medewerkers zou inhouden.

"Voor zowel Soignies als Genk spreken we alleen nog maar over een intentie," preciseert Thierry Van Doosselaere. "We willen absoluut de activiteit in Soignies voortzetten, waar we ooit onze eerste industriële vestiging geïnstalleerd hebben. Voor ons is het belangrijk om daar de toekomst van het bedrijf veilig te stellen," verzekert Thierry Van Doosselaere.

MACtac Europe heeft een nieuwe strategie ingevoerd om zijn capaciteit op de grootste site van MACtac Europe in Soignies te versterken. Volgens de directie gaat dat in 2015-2016 gepaard met investeringen ter waarde van 11 miljoen €. "Die investeringen zijn bestemd voor onze afdeling grafische producten en zullen op korte termijn gerealiseerd worden," onderstreept Thierry Van Doosselaere.

De vestiging in Soignies telt op het ogenblik 510 medewerkers. De directies van MACtac Europe en van Multi-fix hebben de procedure Renault opgestart. Wereldwijd stelt MACtac meer dan 1.100 mensen te werk en boekte het bedrijf in 2014 een internationale omzet van 411 miljoen €. De groep beschikt over productievestigingen in de Verenigde Staten, België en Mexico. MACtac Europe, waarvan de zetel sinds 1967 in Soignies ondergebracht is, telt op het ogenblik ongeveer 650 medewerkers in Europa. Multi-fix, de dochteronderneming van MACtac, produceert en verkoopt zelfklevende producten voor grafische en reclametoepassingen. Multi-fix dat in 1949 opgericht is en in 2003 door MACtac overgenomen werd, heeft 44 medewerkers.

De directie van MACtac Europe wijst erop dat de balans voor de verschillende activiteitdomeinen sinds enkele jaren grote contrasten vertoont. Sommige sectoren doen het goed, zoals de industriële producten, de grafische producten en de decoratie. Andere sectoren staan onder druk. Volgens Thierry Van Doosselaere, ondervoorzitter van MACtac Europe, krijgen de producten voor de etikettensector bijvoorbeeld met een scherpe concurrentie te maken en zijn ze niet meer rendabel."In het verleden zijn talrijke maatregelen genomen om de zwakste activiteiten te ondersteunen en om de productiekosten van de producten in kwestie terug te dringen. Die inspanningen hebben echter niet kunnen voorkomen dat de verkoopvolumes dalen en dat de rendabiliteit van die activiteiten achteruit bleef gaan," legt de directie van MACtac Europe uit. De intentie om de productie van bepaalde productgamma's die in Soignies vervaardigd worden, stop te zetten, betekent dat 87 arbeiders en 44 bedienden in de afdeling die zelfklevende etiketten vervaardigt, hun baan kunnen verliezen. De dochteronderneming Multi-fix in Genk overweegt overigens om alle activiteiten stop te zetten, wat het vertrek van 44 medewerkers zou inhouden."Voor zowel Soignies als Genk spreken we alleen nog maar over een intentie," preciseert Thierry Van Doosselaere. "We willen absoluut de activiteit in Soignies voortzetten, waar we ooit onze eerste industriële vestiging geïnstalleerd hebben. Voor ons is het belangrijk om daar de toekomst van het bedrijf veilig te stellen," verzekert Thierry Van Doosselaere.MACtac Europe heeft een nieuwe strategie ingevoerd om zijn capaciteit op de grootste site van MACtac Europe in Soignies te versterken. Volgens de directie gaat dat in 2015-2016 gepaard met investeringen ter waarde van 11 miljoen €. "Die investeringen zijn bestemd voor onze afdeling grafische producten en zullen op korte termijn gerealiseerd worden," onderstreept Thierry Van Doosselaere.De vestiging in Soignies telt op het ogenblik 510 medewerkers. De directies van MACtac Europe en van Multi-fix hebben de procedure Renault opgestart. Wereldwijd stelt MACtac meer dan 1.100 mensen te werk en boekte het bedrijf in 2014 een internationale omzet van 411 miljoen €. De groep beschikt over productievestigingen in de Verenigde Staten, België en Mexico. MACtac Europe, waarvan de zetel sinds 1967 in Soignies ondergebracht is, telt op het ogenblik ongeveer 650 medewerkers in Europa. Multi-fix, de dochteronderneming van MACtac, produceert en verkoopt zelfklevende producten voor grafische en reclametoepassingen. Multi-fix dat in 1949 opgericht is en in 2003 door MACtac overgenomen werd, heeft 44 medewerkers.