Volgens berichtgeving van Manroland klonk er tijdens half december, tijdens de driemaandelijkse werknemersbijeenkomst, 'gejuich en applaus' van de 900 medewerkers toen CEO Rafael Penuela-Torres (foto) met goed nieuws naar Offenbach kwam. Het orderboek heeft zich inmiddels gevuld en dat zorgt ervoor dat de fabriek zeker tot maart 2020 volop produceert: sinds november wordt er weer overgewerkt en in januari zal extra personeel worden aangetrokken.

In het jaarverslag over 2018 keek Langley Holding, sinds 2012 het moederbedrijf van Manroland Sheetfed, al kritisch vooruit naar 2019, met name vanwege de aanhoudende vertraging in China - Manroland's grootste markt. Ondanks de dalende omzet (2017: 286,3 miljoen euro, 2018: 259,8 miljoen euro) bij de persenbouwer werd door Langley toch ook voor 2019 vanuit deze divisie weer op een 'positieve bijdrage' aan het resultaat gerekend. Midden 2019 maakte topman Anthony J. Langley bekend dat Manroland Sheetfed een relatief slecht eerste halfjaar achter de rug had vanwege een gebrek aan ordervolume als gevolg van 'agressieve prijsdruk door concurrenten': "Ik heb het bedrijf ruimte gegeven daarop te antwoorden. En omdat Manroland veel 'leaner' is dan de concurrentie, en geen last heeft van een opgeblazen kostenstructuur of exorbitante financieringskosten, ben ik ervan overtuigd dat dat ordervolume in de tweede helft van het jaar ruim zal worden teruggewonnen."

Volgens berichtgeving van Manroland klonk er tijdens half december, tijdens de driemaandelijkse werknemersbijeenkomst, 'gejuich en applaus' van de 900 medewerkers toen CEO Rafael Penuela-Torres (foto) met goed nieuws naar Offenbach kwam. Het orderboek heeft zich inmiddels gevuld en dat zorgt ervoor dat de fabriek zeker tot maart 2020 volop produceert: sinds november wordt er weer overgewerkt en in januari zal extra personeel worden aangetrokken.In het jaarverslag over 2018 keek Langley Holding, sinds 2012 het moederbedrijf van Manroland Sheetfed, al kritisch vooruit naar 2019, met name vanwege de aanhoudende vertraging in China - Manroland's grootste markt. Ondanks de dalende omzet (2017: 286,3 miljoen euro, 2018: 259,8 miljoen euro) bij de persenbouwer werd door Langley toch ook voor 2019 vanuit deze divisie weer op een 'positieve bijdrage' aan het resultaat gerekend. Midden 2019 maakte topman Anthony J. Langley bekend dat Manroland Sheetfed een relatief slecht eerste halfjaar achter de rug had vanwege een gebrek aan ordervolume als gevolg van 'agressieve prijsdruk door concurrenten': "Ik heb het bedrijf ruimte gegeven daarop te antwoorden. En omdat Manroland veel 'leaner' is dan de concurrentie, en geen last heeft van een opgeblazen kostenstructuur of exorbitante financieringskosten, ben ik ervan overtuigd dat dat ordervolume in de tweede helft van het jaar ruim zal worden teruggewonnen."