Het bedrijf mikt voor toekomstige groei op uitbreiding van haar bestaande marktaandeel. Fondsen voor onderzoek en ontwikkeling worden vooral aangewend voor het ontwikkelen van nieuwe kansrijke activiteiten, zoals drukpersen voor flexibele verpakkingen, preventief persenonderhoud met het Maintellisense-systeem, en het e-commerce platform Market-X waar drukkerijen hun materialen online inkopen. Bovendien deed Manroland Goss Web Systems (MGWS) vorig jaar twee overnames. Met de Harland Simon-activiteiten kan het portfolio van automatiseringsoplossingen worden uitgebreid. En met het inlijven van GWS, de Nederlandse specialist in gebruikte machines en reserveonderdelen, biedt ook dit terrein meer mogelijkheden.

Vakblad Deutscher Drucker zet enkele vraagtekens bij de begin maart gepresenteerde jaarcijfers: "In maart 2018, toen de fusieplannen werden aangekondigd, rapporteerde Goss nog een jaaromzet van ongeveer 172 miljoen euro. Manroland web systems rapporteerde in 2016 een omzet van 242 miljoen euro. Dat komt opgeteld neer op ongeveer 414 miljoen euro. Dit zou betekenen dat de gezamenlijke omzet binnen twee jaar met ongeveer 30 procent zou zijn gedaald." Een deel hiervan is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat Contiweb, de voormalige dochteronderneming van Goss, geen deel uitmaakte van de fusie en nu als een onafhankelijk bedrijf opereert.

De Amerikaanse persenbouwer Goss nam in 2004 de rotatiepersen-activiteiten van Heidelberg over. In 2010 werd Goss onderdeel van het Chinese Shanghai Electric, dat het bedrijf in 2015 weer aan private equity firma American Industrial Partners (AIP) overdeed. Manroland web systems ontstond begin 2012 toen het bedrijfsonderdeel door persenbouwer Manroland werd verkocht aan de Possehl Group.

Het bedrijf mikt voor toekomstige groei op uitbreiding van haar bestaande marktaandeel. Fondsen voor onderzoek en ontwikkeling worden vooral aangewend voor het ontwikkelen van nieuwe kansrijke activiteiten, zoals drukpersen voor flexibele verpakkingen, preventief persenonderhoud met het Maintellisense-systeem, en het e-commerce platform Market-X waar drukkerijen hun materialen online inkopen. Bovendien deed Manroland Goss Web Systems (MGWS) vorig jaar twee overnames. Met de Harland Simon-activiteiten kan het portfolio van automatiseringsoplossingen worden uitgebreid. En met het inlijven van GWS, de Nederlandse specialist in gebruikte machines en reserveonderdelen, biedt ook dit terrein meer mogelijkheden.Vakblad Deutscher Drucker zet enkele vraagtekens bij de begin maart gepresenteerde jaarcijfers: "In maart 2018, toen de fusieplannen werden aangekondigd, rapporteerde Goss nog een jaaromzet van ongeveer 172 miljoen euro. Manroland web systems rapporteerde in 2016 een omzet van 242 miljoen euro. Dat komt opgeteld neer op ongeveer 414 miljoen euro. Dit zou betekenen dat de gezamenlijke omzet binnen twee jaar met ongeveer 30 procent zou zijn gedaald." Een deel hiervan is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat Contiweb, de voormalige dochteronderneming van Goss, geen deel uitmaakte van de fusie en nu als een onafhankelijk bedrijf opereert.De Amerikaanse persenbouwer Goss nam in 2004 de rotatiepersen-activiteiten van Heidelberg over. In 2010 werd Goss onderdeel van het Chinese Shanghai Electric, dat het bedrijf in 2015 weer aan private equity firma American Industrial Partners (AIP) overdeed. Manroland web systems ontstond begin 2012 toen het bedrijfsonderdeel door persenbouwer Manroland werd verkocht aan de Possehl Group.