Hoewel de bestellingen in de dienstensector over het algemeen stabiel bleven, werden er minder nieuwe druksystemen besteld dan verwacht, aldus Goss. De groep verwacht wel beter te presteren in 2021 dankzij de "aanzienlijke toename van de inkomende orders" vanuit de verpakkingssector. Manroland Goss rekent immers op zijn portfolio rotatiepersen voor de verpakkingssector, met de Varioman die in 2018 op de markt kwam, en met de Tallo-machines die in 2020 van de Nederlandse groep Contiweb werden overgenomen.

In 2020 realiseerde de Duitse persenbouwer een omzet van 220 miljoen euro en boekte een winst (voor interesten en belastingen) van 3,2 miljoen euro (+ 1,4%). "De netto schuldenlast werd in vergelijking met het jaar voordien met 7,5 miljoen euro verminderd. Manroland Goss blijft dus blijk geven van een stevige financiële structuur waarbij het bedrijfskapitaal toeneemt," aldus het persbericht.

Hoewel de bestellingen in de dienstensector over het algemeen stabiel bleven, werden er minder nieuwe druksystemen besteld dan verwacht, aldus Goss. De groep verwacht wel beter te presteren in 2021 dankzij de "aanzienlijke toename van de inkomende orders" vanuit de verpakkingssector. Manroland Goss rekent immers op zijn portfolio rotatiepersen voor de verpakkingssector, met de Varioman die in 2018 op de markt kwam, en met de Tallo-machines die in 2020 van de Nederlandse groep Contiweb werden overgenomen.In 2020 realiseerde de Duitse persenbouwer een omzet van 220 miljoen euro en boekte een winst (voor interesten en belastingen) van 3,2 miljoen euro (+ 1,4%). "De netto schuldenlast werd in vergelijking met het jaar voordien met 7,5 miljoen euro verminderd. Manroland Goss blijft dus blijk geven van een stevige financiële structuur waarbij het bedrijfskapitaal toeneemt," aldus het persbericht.