Volgens de Duitse constructeur Manroland Web System en het Amerikaanse Goss International zal de onderneming die door de fusie tot stand komt, haar voordeel doen met de complementaire geografische werkgebieden van de twee constructeurs. Tegelijk moeten er grote synergievoordelen ontstaan, wordt de leefbaarheid op lange termijn veilig gesteld en komen er oplossingen die extra waarde zullen creëren, vooral op het domein van de dienst na verkoop. De nieuwe eenheid wordt een betrouwbare partner voor alle exploitanten van rotatiepersen op de internationale markt.

De fusie moet tegen half 2018 rond zijn, onder voorbehoud van de wettelijke goedkeuringen. De dochteronderneming Contiweb van Goss International, die drogers en afwikkelaars voor digitale en offsetrotatiepersen ontwikkelt, is niet bij de transactie betrokken. De huidige aandeelhouders van Manroland en Goss - resp. Possehl Group (Lübeck) en American Industrial Partners - blijven gezamenlijk eigenaar van het gefuseerde bedrijf.

Volgens de Duitse constructeur Manroland Web System en het Amerikaanse Goss International zal de onderneming die door de fusie tot stand komt, haar voordeel doen met de complementaire geografische werkgebieden van de twee constructeurs. Tegelijk moeten er grote synergievoordelen ontstaan, wordt de leefbaarheid op lange termijn veilig gesteld en komen er oplossingen die extra waarde zullen creëren, vooral op het domein van de dienst na verkoop. De nieuwe eenheid wordt een betrouwbare partner voor alle exploitanten van rotatiepersen op de internationale markt.De fusie moet tegen half 2018 rond zijn, onder voorbehoud van de wettelijke goedkeuringen. De dochteronderneming Contiweb van Goss International, die drogers en afwikkelaars voor digitale en offsetrotatiepersen ontwikkelt, is niet bij de transactie betrokken. De huidige aandeelhouders van Manroland en Goss - resp. Possehl Group (Lübeck) en American Industrial Partners - blijven gezamenlijk eigenaar van het gefuseerde bedrijf.