De pilootpers, genaamd de Varioman f: line, is een offset/diepdruk hybride pers. Het wordt manroland's eerste pers voor het bedrukken van flexibele filmfolie.

Volgens manroland web systems is de Varioman in staat om te drukken op substraten waaronder film en papier van 10 tot 300 micron aan een productiesnelheid tot 400 m/min. De fabrikant zegt dat dankzij de combinatie van offsetdrukunits met variabele sleeves (waarmee rollenbreedtes en de omvang kan worden gevarieerd), een corona behandeling, EB- of UV-droging en diepdrukunits met drogers, nu verschillende filmsoorten in hoge kwaliteit kunnen worden bedrukt.

Het bedrijf voegt eraan toe dat door de voorinstel- en controlesystemen van manroland web systems op de pers, het afvalpercentage aanzienlijk kan worden gereduceerd.

De Varioman kan geïntegreerd worden in een genetwerkte productieomgeving dankzij Pecom-X. Klanten hebben wanneer ze dat wensen, 24/7 toegang tot het TeleSupportCentre voor onderhoud op afstand en het leveren van slijtage- en reserveonderdelen via de online winkel.

De pilootpers, genaamd de Varioman f: line, is een offset/diepdruk hybride pers. Het wordt manroland's eerste pers voor het bedrukken van flexibele filmfolie.Volgens manroland web systems is de Varioman in staat om te drukken op substraten waaronder film en papier van 10 tot 300 micron aan een productiesnelheid tot 400 m/min. De fabrikant zegt dat dankzij de combinatie van offsetdrukunits met variabele sleeves (waarmee rollenbreedtes en de omvang kan worden gevarieerd), een corona behandeling, EB- of UV-droging en diepdrukunits met drogers, nu verschillende filmsoorten in hoge kwaliteit kunnen worden bedrukt.Het bedrijf voegt eraan toe dat door de voorinstel- en controlesystemen van manroland web systems op de pers, het afvalpercentage aanzienlijk kan worden gereduceerd.De Varioman kan geïntegreerd worden in een genetwerkte productieomgeving dankzij Pecom-X. Klanten hebben wanneer ze dat wensen, 24/7 toegang tot het TeleSupportCentre voor onderhoud op afstand en het leveren van slijtage- en reserveonderdelen via de online winkel.