In samenwerking met het consultancybedrijf ClimatePartner stelt manroland vanaf nu zijn klanten een oplossing voor om de CO-2-uitstoot van drukwerk te berekenen en te compenseren.

De twee bedrijven, die als sinds het begin van het jaar samenwerken, hebben een aan de grafische sector aangepaste berekeningsmodule ontworpen, die online gebruikt kan worden.

De module in kwestie past een twintigtal indicatoren toe. Een aantal daarvan is specifiek voor de productiesite (energie- en waterverbruik, transport, woon-werkverkeer van het personeel, ...), de andere indicatoren slaan op het eigenlijke productieproces (druktechnologie, inkt, papier, vernis, enz.). Het systeem maakt het mogelijk om voor elk drukwerk de CO-2-uitstoot te berekenen en die eventueel te compenseren door bij te dragen tot klimaatprojecten. Het drukwerk kan dan het label 'climate-neutral printing' krijgen dat door ClimatePartner toegekend wordt.

In samenwerking met het consultancybedrijf ClimatePartner stelt manroland vanaf nu zijn klanten een oplossing voor om de CO-2-uitstoot van drukwerk te berekenen en te compenseren. De twee bedrijven, die als sinds het begin van het jaar samenwerken, hebben een aan de grafische sector aangepaste berekeningsmodule ontworpen, die online gebruikt kan worden. De module in kwestie past een twintigtal indicatoren toe. Een aantal daarvan is specifiek voor de productiesite (energie- en waterverbruik, transport, woon-werkverkeer van het personeel, ...), de andere indicatoren slaan op het eigenlijke productieproces (druktechnologie, inkt, papier, vernis, enz.). Het systeem maakt het mogelijk om voor elk drukwerk de CO-2-uitstoot te berekenen en die eventueel te compenseren door bij te dragen tot klimaatprojecten. Het drukwerk kan dan het label 'climate-neutral printing' krijgen dat door ClimatePartner toegekend wordt.