In First Impression, het tijdschrift van Febelgra, de federatie van de Belgische grafische industrie, kijkt Marc Vandenbroucke deze maand met argusorgen naar de evolutie van de energiecrisis.

"Even was er de verwachting dat de piek van de energie en grondstoffenprijzen zou worden bereikt, maar dat is duidelijk niet zo", merkt Vandenbroucke op. "De prijs van gas bijvoorbeeld is nu maar eventjes twaalf maal hoger dan één jaar geleden", stelt hij vast.

Moeilijke winters

De topman van Febelgra was not amused door de woorden van de premier eind augustus dat we ons moeten opmaken voor vijf tot tien 'moeilijke winters'. "De rol van politici is om oplossingen te zoeken die de samenleving sociaaleconomisch vooruit helpen", schrijft Marc Vandenbroucke.

"Hoog tijd voor de overheid om maatregelen te nemen die deze trend stoppen", stelt Vandenbroucke. Van de Belgische en Europese maatregelen die zullen worden genomen, de bevriezing van de energieprijzen, is hij niet onder de druk.

"Bevriezen lijkt ons onvoldoende. Nu al beperken sommige bedrijven hun productie of leggen deze zelfs stil. Een daling van de energieprijzen zou een einde maken aan de torenhoge papierprijzen", klinkt het.

In First Impression, het tijdschrift van Febelgra, de federatie van de Belgische grafische industrie, kijkt Marc Vandenbroucke deze maand met argusorgen naar de evolutie van de energiecrisis."Even was er de verwachting dat de piek van de energie en grondstoffenprijzen zou worden bereikt, maar dat is duidelijk niet zo", merkt Vandenbroucke op. "De prijs van gas bijvoorbeeld is nu maar eventjes twaalf maal hoger dan één jaar geleden", stelt hij vast.De topman van Febelgra was not amused door de woorden van de premier eind augustus dat we ons moeten opmaken voor vijf tot tien 'moeilijke winters'. "De rol van politici is om oplossingen te zoeken die de samenleving sociaaleconomisch vooruit helpen", schrijft Marc Vandenbroucke."Hoog tijd voor de overheid om maatregelen te nemen die deze trend stoppen", stelt Vandenbroucke. Van de Belgische en Europese maatregelen die zullen worden genomen, de bevriezing van de energieprijzen, is hij niet onder de druk."Bevriezen lijkt ons onvoldoende. Nu al beperken sommige bedrijven hun productie of leggen deze zelfs stil. Een daling van de energieprijzen zou een einde maken aan de torenhoge papierprijzen", klinkt het.