Over het algemeen verwacht Smithers een gemiddelde jaarlijkse groei van meer dan 2,1 procent voor de mondiale printindustrie in de komende vijf jaar (gecorrigeerd voor inflatie), na 1,1 procent in de afgelopen vijf jaar.

De versnelde groei zal voornamelijk worden gedreven door de label- en verpakkingssector, waar de groei van de afgelopen jaren zal aanhouden, zij het niet meer op hetzelfde niveau. Deze sector is momenteel goed voor ongeveer 60 procent van de globale printmarkt.

Voor West-Europa verwacht Smithers een stabiele, bijna onveranderde ontwikkeling. In Azië, veruit de grootste markt, en Afrika wordt een gemiddelde groei verwacht van ongeveer drie procent per jaar tot 2028. Voor Noord-Amerika verwacht Smithers dat het marktvolume, dat onlangs licht daalde, weer zal stabiliseren.

Over het algemeen verwacht Smithers een gemiddelde jaarlijkse groei van meer dan 2,1 procent voor de mondiale printindustrie in de komende vijf jaar (gecorrigeerd voor inflatie), na 1,1 procent in de afgelopen vijf jaar.De versnelde groei zal voornamelijk worden gedreven door de label- en verpakkingssector, waar de groei van de afgelopen jaren zal aanhouden, zij het niet meer op hetzelfde niveau. Deze sector is momenteel goed voor ongeveer 60 procent van de globale printmarkt.Voor West-Europa verwacht Smithers een stabiele, bijna onveranderde ontwikkeling. In Azië, veruit de grootste markt, en Afrika wordt een gemiddelde groei verwacht van ongeveer drie procent per jaar tot 2028. Voor Noord-Amerika verwacht Smithers dat het marktvolume, dat onlangs licht daalde, weer zal stabiliseren.