Heidelberg hoopte met de machines van MBO het eigen portfolio verder uit te bouwen, met name ook richting de afwerking van digitaal drukwerk. De over te nemen activiteiten, inclusief de Duitse MBO vestigingen in Oppenweiler en Bielefeld en de productielocatie in het Portugese Perifita, zouden goed zijn geweest voor een omzet van ongeveer 50 miljoen euro.

Andreas Mundt, voorzitter van het Bundeskartellamt, lichtte het verbod op de fusie vorige week toe: "Door overname van de MBO-groep zou marktleider Heidelberg haar belangrijkste concurrent overnemen. Er zijn al slechts vier bedrijven actief op de relevante markt in heel Europa."

Heidelberg CEO Rainer Hundsdörfer reageerde teleurgesteld en houdt vol dat het samengaan van beide bedrijven de markt juist voordelen zou hebben opgeleverd bij het tot stand brengen van 'een gestroomlijnd industrieel proces in de digitale toekomst'. De 'postpress'-strategie van Heidelberg blijft onveranderd, stelt Hundsdörfer, met onder andere de Stahlfolder vouwmachines en de samenwerking met de Chinese afwerkspecialist Masterwork. MBO stelt zelfstandig verder te gaan: het heeft een goed 2018 achter de rug en voorziet groei in 2019.

Heidelberg hoopte met de machines van MBO het eigen portfolio verder uit te bouwen, met name ook richting de afwerking van digitaal drukwerk. De over te nemen activiteiten, inclusief de Duitse MBO vestigingen in Oppenweiler en Bielefeld en de productielocatie in het Portugese Perifita, zouden goed zijn geweest voor een omzet van ongeveer 50 miljoen euro.Andreas Mundt, voorzitter van het Bundeskartellamt, lichtte het verbod op de fusie vorige week toe: "Door overname van de MBO-groep zou marktleider Heidelberg haar belangrijkste concurrent overnemen. Er zijn al slechts vier bedrijven actief op de relevante markt in heel Europa."Heidelberg CEO Rainer Hundsdörfer reageerde teleurgesteld en houdt vol dat het samengaan van beide bedrijven de markt juist voordelen zou hebben opgeleverd bij het tot stand brengen van 'een gestroomlijnd industrieel proces in de digitale toekomst'. De 'postpress'-strategie van Heidelberg blijft onveranderd, stelt Hundsdörfer, met onder andere de Stahlfolder vouwmachines en de samenwerking met de Chinese afwerkspecialist Masterwork. MBO stelt zelfstandig verder te gaan: het heeft een goed 2018 achter de rug en voorziet groei in 2019.