Radiant Orchid 18-3224, een mauve met een toets roze, fuchsia en purper, ruimt dus de plaats voor Marsala 18-1438. Pantone kiest daarmee voor een verfijnde bordeauxrode kleur die ons aan de 'robe' van een 'natuurlijke, stevige rode wijn' doet denken.

Terwijl een mauve kleur de creativiteit en innovatie bevordert, verrijkt de nieuwe bordeauxrode-kastanjebruine kleur 'onze geest, ons lichaam en onze ziel dankzij vertrouwen en stabiliteit' - aldus het Pantone Color Institute. Volgens die instelling, een autoriteit op kleurgebied, is Marsala een universele kleur die gemakkelijk toegepast kan worden in de mode- en cosmeticawereld, en zich goed leent voor interieurversieringen en verpakkingen.

Radiant Orchid 18-3224, een mauve met een toets roze, fuchsia en purper, ruimt dus de plaats voor Marsala 18-1438. Pantone kiest daarmee voor een verfijnde bordeauxrode kleur die ons aan de 'robe' van een 'natuurlijke, stevige rode wijn' doet denken. Terwijl een mauve kleur de creativiteit en innovatie bevordert, verrijkt de nieuwe bordeauxrode-kastanjebruine kleur 'onze geest, ons lichaam en onze ziel dankzij vertrouwen en stabiliteit' - aldus het Pantone Color Institute. Volgens die instelling, een autoriteit op kleurgebied, is Marsala een universele kleur die gemakkelijk toegepast kan worden in de mode- en cosmeticawereld, en zich goed leent voor interieurversieringen en verpakkingen.