Op Europees niveau worden 250 banen bedreigd. De Soignies-fabriek, die 700 mensen in dienst heeft, is door haar omvang het meest getroffen. Het produceert de producten van de divisie Graphics Solutions, waaronder zelfklevende folies voor voertuigen en zelfklevende etiketten. Avery Dennison heeft echter tussen maart 2018 en 2019 250 mensen in dienst genomen op de site van Soignies. Vandaag moeten 220 voltijdse equivalenten tegen juni 2021 geleidelijk worden geschrapt. Momenteel zijn er onderhandelingen gaande tussen het management en de vakbonden om de sociale ontwrichting te beperken.

Het management zegt dat de beslissing genomen werd omwille van de slechte economische situatie die door de Covid-19-crisis werd versneld. De daling van de verkoop van een deel van het productassortiment werd versneld door de vertraging van de reclamemarkt en de stilstand van de evenementensector als gevolg van de Covid-19-crisis. Fred Noel, Vice President van Avery Dennison Graphics Solutions Europe, meldt een volumedaling van meer dan 40 %. Tegen deze achtergrond is Avery Dennison van plan de productie van onrendabele producten te verminderen of zelfs te elimineren om de toekomst van de site veilig te stellen. De vakbond wijst op het opgeven van de segmenten etiketten en vellen.

De recruteringsgolf die twee jaar geleden van start ging, was het gevolg van de bouw van een nieuwe hal van 6000 m² en de integratie van een nieuwe productielijn uit Duitsland.

Bronnen: DHnet.be, Antenne Centrum Televisie

Op Europees niveau worden 250 banen bedreigd. De Soignies-fabriek, die 700 mensen in dienst heeft, is door haar omvang het meest getroffen. Het produceert de producten van de divisie Graphics Solutions, waaronder zelfklevende folies voor voertuigen en zelfklevende etiketten. Avery Dennison heeft echter tussen maart 2018 en 2019 250 mensen in dienst genomen op de site van Soignies. Vandaag moeten 220 voltijdse equivalenten tegen juni 2021 geleidelijk worden geschrapt. Momenteel zijn er onderhandelingen gaande tussen het management en de vakbonden om de sociale ontwrichting te beperken.Het management zegt dat de beslissing genomen werd omwille van de slechte economische situatie die door de Covid-19-crisis werd versneld. De daling van de verkoop van een deel van het productassortiment werd versneld door de vertraging van de reclamemarkt en de stilstand van de evenementensector als gevolg van de Covid-19-crisis. Fred Noel, Vice President van Avery Dennison Graphics Solutions Europe, meldt een volumedaling van meer dan 40 %. Tegen deze achtergrond is Avery Dennison van plan de productie van onrendabele producten te verminderen of zelfs te elimineren om de toekomst van de site veilig te stellen. De vakbond wijst op het opgeven van de segmenten etiketten en vellen.De recruteringsgolf die twee jaar geleden van start ging, was het gevolg van de bouw van een nieuwe hal van 6000 m² en de integratie van een nieuwe productielijn uit Duitsland.Bronnen: DHnet.be, Antenne Centrum Televisie